Skatuves runas konkurss „ZVIRBULIS- 2017” Liepu skolā

Zvirbulis 2017

Kas tur nāk ar vējiem spējiem,
Kas tur nāk ar saules pērlēm,
Kas tur putnu dziesmas bārsta?
„Pavasaris, pavasaris!”-
Zvirbulēni sauc.

17. februārī Liepu pamatskolas mazajā zālē „salidoja 17 zvirbulēni”- skolas labākie daiļlasītāji, lai sacenstos skatuves runas mākslā.
Šis konkurss nu jau ir tradicionālais, kurš katru gadu mūsu skolā notiek februāra sākumā. Šī konkursa mērķis ir izkopt skolēnos nacionālo identitāti, veicināt viņu emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku. Ļoti sverīgi ir attīstīt un pilnveidot mūsu skolēnu skatuves runas kultūru un aktiermeistarību.

Lasīt tālāk ...

Liepu pamatskolas skolēni ciemojās veco ļaužu pansionātā

ciemos veco auzu pansiont 2 20170210 1782453835

Visiem zināms un pazīstams ir izteiciens: „Bagāts ir nevis tas, kurš ņem un krāj, bet tas, kurš spēj dot.” Šoreiz neiet runa par materiālajām, aptaustāmajām vērtībām.Šoreiz gribas pastāstīt par to, ka Liepu pamatskolas skolēni kārtējo reizi „vecā” Jaunā gada priekšvakarā devās uz Rēzeknes veco ļaužu pansionātu, lai sniegtu svētku koncertu cilvēkiem, kuri ir kļuvuši slimi un nespēcīgi, kuriem nav tuvinieku, kas par viņiem rūpētos. Daudziem no viņiem nav līdzās tuvāko, kuri sniegtu mierinājumu skumjās un vājuma brīdī. Taču arī šo cilvēku sirdis ilgojas pēc svētku brīnuma, uzmanības, jauniem iespaidiem, gribas sajust, ka šaja pasaulē viņi vēl kādam ir vajadzīgi.
Mūsu skolas mazie mākslinieki ar sapratni uzņēma aicinājumu uzstāties tieši šo cilvēku priekšā. Vecās māmiņas un vectētiņus priecēja Liepu pamatskolas teātra pulciņa dalībnieki ar izrādi „Zaķa brīnumi”, kā arī pop-grupas „Mākonītis” mazie dziedātāji ar Ziemassvētku un Jaungada dziesmām.

Lasīt tālāk ...

Liepu pamatskolā notiks projektu nedēļa

projektu neda 2016 3 20160223 1563433917

No 7. līdz 10.februārim Liepu pamatskolā notiks projektu nedēļa. Projektu nedēļas tēma ir „Starpdisciplinārā mācīšanās”.
Skolēni skolotāju konsultantu vadībā strādās 3 grupās. Sākumskolas skolēnu grupu vadīs Tatjana Guļbinska, Ludmila Vinogradova un Alina Kozireva. Grupas tēma ir „Ūdens noslēpumi”. Īstenojot starpdisciplināro mācīšanos, skolēni eksperimentējot ar ūdeni, meklēs informāciju kartēs, tautasdziesmās, internetā, risinās uzdevumus, zīmēs un iegūs jaunās zināšanas par šo tēmu.
Pamatskolas skolēni tik sadalīti divās grupās. Pirmās grupas projektu nedēļas tēma ir „Ceļojums pa pasauli”. Skolēni Olgas Rapšas, Olgas Isakinas un Ritas Koroļkovas vadībā, iepazīsies un izpētīs angļu valodā runājošās valstis. Otrā grupa izvelējās tēmu „Ai, dzīvīte, ai dzīvīte, pie dzīvītes vajadzēja”. Viņi uzzinās, kā sagatavoties un interesanti nosvinēt Lieldienas. Sagatavos dekorējumus, tautasdziesmas, mīklas, ticējumus, rotaļas. Šo grupu vadīs Nellija Kotebo, Ināra Blinova un Inese Kokoreviča.

Lasīt tālāk ...

Liepu pamatskolas „Liepiņa un „Mākonītis” Lendžos

Makonitis lendzo1

Divas pēcpusdienas – 9. un 10. novembrī- Lendžu Tautas namu piepildīja skolēnu čalas, jautrība, rosība un neviltots satikšanās prieks. Novembris ir Latvijas mēnesis. Nevienā citā mēnesī nav tik daudz valstiski nozīmīgu svētku, kā novembrī. Tieši tāpēc 9. novembrī, Mārtiņdienas priekšvakarā, Lendžos bija saskrējuši Rēzeknes un Ludzas novadu folkloras mīļotāji, lai izdejotu jau zināmos un apgūtu jaunus dančus, rotaļas, iemācītus jaunus deju soļus. Liepu pamatskolas folkloras kopas „Liepiņa” dalībnieki šeit satika savus draugus, kopā izpriecājās, izdejoja danču līkločus, lai pavasarī tiktos atkal nu jau Ziemeļlatgales folkloras kopu pasākumā Ciblā.

Lasīt tālāk ...

Mācību ekskursija projekta “Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi” ietvaros

20160519 111922

2016. gada februārī Monreālas Latviešu sabiedriskais centrs sadarbībā ar Vītolu fondu izsludināja ekskursiju projektu konkursu “Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi”, kas bija paredzēts 5.-8. klašu skolēniem. Projekta mērķis bija sekmēt Latvijas vēstures un Latvijas kultūras iepazīšanu mācību ekskursijās.
Liepu pamatskolas skolotājas iesniedza pieteikumu šim projektu konkursam, izstrādājot ekskursiju maršrutu pa Latviju. Mūsu skola bija viena no 80 izglītības iestādēm Latvijā, kura saņēma finansējumu braucienam mācību ekskursijā.

Lasīt tālāk ...

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022