• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ekspedīcijā apkārt Gaiguļu ezeram

34f03ae4 6b40 48c8 b312 7c7d13a32d95

Jauniešu centra OZO dalībnieki ģeogrāfa Ivara Matisova vadībā trešdien, 2023.gada 23.augustā, uzsāka ekspedīciju apkārt Gaiduļu ezeram, lai iepazītu minētās apkārtnes faunu un floru. Jau pirmā diena bija vairāku pārsteigumu pilna, un iegūtā informācija tiks atspoguļota dabas takas ap Gaiduļu ezeru maršruta kartes izveidē ar īsiem un saistošiem aprakstiem. Ekspedīcija ,,Veidojam dabas taku ar ģeogrāfu’’ jauniešiem sniedz gan jaunas zināšanas, gan veicina lietderīgu brīvā laika pavadīšanu, veicot kājām vairākus kilometrus. Pirmajā ekspedīcijas dienā tās dalībnieki uzkāpa arī Ozolaines pagasta augstākajā punktā. Kopumā ekspedīcija ilgst 2 dienas, pēc tam jaunieši izstrādās karti, ar to iepazīstinot pagasta ļaudis.
Aktivitātes notiek projekta ,,Izpēti un izveido!’’ ietvaros, kuru līdzfinansē Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvalde.

FOTOGALERIJA ŠEIT.

„OzO” klubiņā oktobris pagāja radoši un krāšņi!

e5db8107 d919 48ed bbe7 644b8e21e935Oktobrī bērni un jaunieši aktīvi pavadīja laiku „OzO” centrā. Siltajās rudens dienās „OzO” dalībnieki vizinājās ar jaunajām skrituļslidām, baudot skaisto rudeni. Kopīgi vācām krāšņās rudens lapas un ziedus, žāvējām to visu un pēc tam, izmantojot savākto materiālu, veidojām radošos darbus- ežus un sauso ziedu „gleznas”. Darbi, kas tika radīti no Ozolaine pagastā ievāktajiem un vēlāk grāmatu lappusēs nospiestajiem un izžāvētajiem ziediem, piedalīsies Ozolaines Tautas nama izstādē „Ozolaine zied!” Oktobra mēnesī, starptautiskajā makaronu dienā, tapa arī makaronu un citu putraimu radošie darbi. Savukārt, starptautiskajā ķirbju dienā klubā notika ķirbju griešanas aktivitāte, gatavojot dekorus Halloween svētkiem.

Lasīt tālāk ...

OzO jauniešu pikniks!

1

30. augustā, lapenē pie Bekšu dīķa, jaunākajai "OzO" grupai aizvadīts pikniks "Paliec sveika, vasara!" Sanākot kopā jauniešiem, visi dalījās atmiņās, kā tika pavadīta jautri viņu vasara, kurinājām ugunskuru un cepām desiņas. Par izklaides daļu parūpējās Alisa Rubļeva un Arina Mitiņa, kuras rīkoja spēles un dažādus konkursus. Jauniešiem tika sarūpētas interesantas un jautras mīklas, kas bija jāatmin. Noslēgumā izdevās viena lieliski pavadīta diena, visiem kopā sanākot! Mazliet skumīgi, kad vasara ir beigusies un klāt ir jau rudens, bet ir sācies jauns mācību gads, kas nesīs jaunas zināšanas, atkal tikšanās ar skolas biedriem un mīļajiem skolotājiem. Lai jaunais mācību gads radošu domu un interesantu ideju bagāts.

Lasīt tālāk ...

Ozolaines jaunieši varēs skrituļot

f3d8fb5a27f31c0d6efaa4f812503707Projekta ,,Skrituļosim kopā’’ ietvaros tiks iegādāti 5 pāri skrituļslidu, ķiveres un aizsargu komplekti, kas būs pieejami Ozolaines pagasta ,,OzO’’ jauniešu centrā, kurus ikdienā varēs izmantot ikviens pagasta jaunietis, pirms tam piesakoties. Jauniešiem tas būs aizraujošs veids, kā pavadīt laiku svaigā gaisā, jo skrituļslidošana paredz kustības ārpus telpām. Līdztekus tā sniegs arī pozitīvu ieguvumu viņu veselībai, jo skrituļslidošana visaptveroši attīsta ķermeni, kas būtiski ir arī gados jauniem cilvēkiem. Nenoliedzami šis sporta veids sniedz lielisku garastāvokli, pozitīvi ietekmējot ķermeni kopumā.

Lasīt tālāk ...

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022