• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


LĪNIJDEJU FESTIVĀLS AUDRIŅOS

FaceBook  

Saulainajā svētdienā 27.aprīlī Liepu pamatskolas deju grupa „DANCE GAME" uzstājās ar priekšnesumiem IV ikgadējā līnijdeju festivālā „Zem Laimes lietussar-ga", kas notika Audriņu pagasta Kultūras namā.

      Pirmais līnijdeju festivāls mūsu Rēzeknes novadā notika 2010.gadā Strūžānu KN. Pēc pirmās veiksmīgās pieredzes festivāls ieguva savu nosaukumu „Zem Laimes lietussarga" un pastāvīgu norises vietu Audriņu Kultūras namā, kur veiksmī-gi notika jau ceturto gadu pēc kārtas. Katru gadu pasākumu organizē un svētku gaisotni nodrošina Audriņu KN vadītāja Tamāra Smirnova. Neizlaižot ne vienu reizi, visos festivālos uzstājās līnijdeju grupa no Ozolai-nes TN vai Liepu pamatskolas. Šoreiz festivālā, jau tradicionāli, piedalījās līnijdeju un mūsdienu deju kolektīvi no Strūžānu KN, Gaigalavas KN, Griškāniem, no Pušas TN, Mākoņkalna TN, Ratnieku TN, Čornajas TN, Audriņu KN. Festivāls noritēja draudzīgā un sirsnīgā atmosfērā, dodot dalībnie-kiem patīkamu iespēju iepazīties savā starpā un jauki pavadīt laiku. Līnijdejas apvienoja dažāda dzimuma, vecuma un profesiju pārstāvjus, liekot saprast, ka, ja skan deju ritmi, jebkādas atšķirības kļūst maznozīmīgas un liekas. Ir jāsaka, ka katru gadu dalībnieku skaits pieaug, kas tikai apstiprina, ka līnijde-jas mūsu novadā, tāpat kā Latvijā un pasaulē kopumā, kļūst aizvien populārākas.
Dejotāji ieguva ne tikai jaunu pieredzi, iespēju uzstāties un iepazīties ar radošiem cilvēkiem, bet arī dāvaniņas un diplomus piemiņai par festivālu.
      Liepu skolas dejotāji, apmeklējot Audriņu pagastu, izmantoja iespēju iepazīties ar pagasta vēsturiski nozīmīgām vietām. Apmeklēja granīta pieminekli „Audriņu traģēdijas II Pasaules karā”. Bērniem tika pastāstīts par pieminekli un vēsturiskiem notikumiem, kas bija saistīti ar šo vietu. Atpakaļ ceļā skolēni apskatīja arī atjaunotu Ančupānu memoriālu.
      Brauciens bija ne tikai radoši iedvesmojošs, apmeklējot festivālu, bet arī lietderīgs bērnu izglītošanai, pētot un iepazīstot mūsu Rēzeknes novada vēsturiski nozīmīgās vietas. Paldies par braucienu izsākam Ozolaines pagasta pārvaldniekam Edgaram Blinovam. Kā arī izsakām sirsnīgu pateicību pasākuma organizatoriem, kuriem izdevās apvienot visus dejotājus „zem Laimes lietussarga”!

Fotogalerija

Liepu pamatskolas dejotāji un skolotāja Ludmila Vinogradova

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022