Folkloras kopa „Liepiņa” uzstājās Makašānos!

FaceBook  

104 0007

Jau 18. reizi Liepu pamatskolas folkloras kopa „Liepiņa” piedalījās Nacionālā sarīkojuma „Pulkā eimu, pulkā teku” festivālā –skatē. Šogad šis pasākums notika Makāšānu amatu vidusskolā. Tēma, kuru izdziedāja, izspēlēja, izstāstīja visas Latvijas folkloras kopas bija gatavošanās kāzām, pūra locīšana, kāzu norises. Liepu pamatskolas folkloras kopa „Liepiņa” izvēlējās tēmu „Putnu kāzas”, jo pasākums notiek laikā, kad salidojuši visi putniņi, vij ligzdas, jautri skandina savas pavasarīgās dziesmas. Mūsu kolektīvs šajā skatē ieguva 2. pakāpes diplomu.

104 0005
Jautrs, ļoti skanīgs un saulains izdevās šis pasākums. Jau pie skolas lieveņa visus 360 pasākuma dalībniekus no dažādām Ziemeļlatgales malām sagaidīja Makašānu folkloras kopas dziedātāji ar mūžam jauno latgaliešu kāzu dziesmu „Jau mani vad”. Bija kopīgi danči, sadziedāšanās, dažādas meistardarbnīcas, sirsnīgas draugu tikšanās, arī jaunas iepazīšanās.
Ar 2. pakāpes diplomiem 22.aprīlī no Rīgas finālkonkursa „Dziedu dziesmu kāda bija ” atgriezās arī 4.klases skolniece Violeta Kuzņecova un 5. Klases skolnieks Dainis Žukovs.
Gribas novēlēt mūsu muzicējošajiem un dziedošajiem bērniem, lai neapsīkst dziedātprieks, lai ir vēlēšanās arī turpmāk piedalīties folkloras kopas darbā un norisēs un godam sagaidīt mūsu folkloras kopas 20 gadu jubileju 2020. gadā.

Ināra Blinova
Folkloras kopas „Liepiņa” vadītāja

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022