Liepu pamatskolas skolēni Maltas vidusskolā kaļ rotas!

FaceBook  

ratkalsana 18

Jau daudzus gadus Maltas vidusskolā tiek realizēta pamatizglītības profesionāli orientētā virziena vizuālās mākslas programma, kur skolēni padziļināti apgūst zināšanas un prasmes lietišķajā mākslā.
Šīs programmas ietvaros bērniem tiek mācīta krāsaino metālu apstrādes tehnoloģija un rotkalšanas iemaņas. Skolēni apgūst prasmes kalt, liet metālu un visus procesus, kas saistīti ar krāsaino metālu apstrādi.
Diez vai Latvijā vēl ir kāda cita skola, kurā apmāca rotkalšanu. Arī mūsu Liepu pamatskolas skolēni, sākot ar 5.klasi, apmeklē šīs nodarbības Maltas vidusskolā, kur, skolotāja-rotkaļa Riharda Cibļa vadībā darina senās latgaļu rotas.
Tādā veidā jaunieši apgūst izzūdošās amatu prasmes un tiek iepazīstināti ar seno latgaļu bagāto un skaisto kultūras mantojumu.

rotkalsana 2018Maltas vidusskolā ir izveidota rotu galerija, kurā sakrājusies bagāta bērnu darbu kolekcija. Arī mūsu skolēnu darbi ir apskatāmi šajā izstāžu zālē.
Pateicoties šīm nodarbībām, mūsu bērniem tiek dota iespēja spert pirmos soļus šai brīnišķīgajā tautas mākslas nozarē—rotu kalšanā. Apgūstot rotu kalšanas pamatus, mēs varam paši darināt rotas un priecēt sevi un savus tuviniekus.

Nellija Kotebo
Liepu pamatskolas skolotāja

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022