Liepu pamatskolas dziedātāji Feimaņos!

FaceBook  

Femanos1

„Gribas, lai baltā pasaulē balti sniegi snieg,
Un pa baltiem lielceļiem balti cilvēki iet,
Un lai baltos cilvekos baltas domas dzimst,
Un lai baltās darbdienās balti svētki ir.”

Feimanos

Ar šiem dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem 2018.gada 18. janvārī tika atklāts koru un ansambļu sadziedāšanās festivāls Feimaņu Tautas namā „Baltā dziesma”. Vēl pavisam nesen mēs svinējām gaišos, baltos Ziemassvētkus, sagaidījām Jauno gadu, tāpēc šo svētku izskaņā jau otro gadu tiek rīkots šāds festivāls Feimaņos, lai bērni sadziedātos, sadraudzētos, sajustu, cik liels spēks ir kopā dziedātai dziesmai. Festivālā skanēja gan Ziemsvētku dziesmas, gan dziesmas par ziemu, par mīlestību, prieku. Šogad šajā festivālā pirmo reizi piedalījās arī Liepu pamatskolas dziedātāji- Karīna Orlova, Karīna Gaigale, Anastasija Kedrina un Dainis Žukovs. Dziedātāji, kā jau tas ierasts, pirms uzstāšanās nedaudz satraucās, taču redzot, cik sirsnīgi un ar skanīgiem aplausiem tika sagadidīti, nomierinājās un sniedza skaistu priekšnesumu. ​Uz skatuves šoreiz kāpa ne tikai Rēzeknes novada kori un ansambļi, bet arī viesi no Riebiņu novada. Vistālāko ceļu mērojuši dziesmu draugi- kori no Aizkraukles novada.
​Visiem bija liels prieks no kopābūšanas, jo bērnus gaidīja arī citi pārsteigumi- saldumi un diskotēka.
Feimanos2

Liels paldies Liepu pamatskolas bērniem par vēlēšanos dziedāt un uzstāties, paldies šī pasākuma iniciatorei un organizētājai, Maltas vidusskolas mūzikas skolotajai Irēnai Ivanovai un Feimaņu Tautas nama vadītājai Dinai Šmaukstelei par laipno uzņemšanu. Paldies Ozolaines pagasta pārvaldei par doto iespēju aizvest bērnus uz šo pasākumu.
Minot Jaunā gada takas, visiem gribas novēlēt Imanta Ziedoņa dzejas vārsmu burvību- daudz baltu dienu, baltu domu un baltu darbu iecerēt un veikt.

Inara Blinova
Liepu pamatskola skolotāja

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022