Balva labākajiem Liepu pamatskolas skolēniem – ekskursija uz Cēsīm un Valmieru

FaceBook  

Ceis valmiera3

Pēc ikgadējās tradīcijas Liepu pamatskolā tika apbalvoti labākie skolēni par sasniegumiem mācību un ārpusstundu darbā, par piedalīšanos olimpiādēs, konkursos, sporta sacensībās, kā arī par priekšzīmīgu uzvedību skolā visa mācību gada garumā. Šogad tie bija 30 izglītojamie no visām klasēm, kuri kā balvu nopelnīja braucienu uz Cēsīm un Valmieru.

Sākoties vasaras brīvlaikam, 2. jūnijā, bērni devās ekskursijā skolotāju O. Rapšas, L. Vinogradovas un R. Koroļkovas pavadībā.
Vispirms ekskursantiem bija iespēja apmeklēt zinātkāres centru Zinoo Cēsīs. Tur centra gids iepazīstināja skolēnus ar interaktīvām ekspozīcijām, kā tās darbojas, kā arī ar drošības noteikumiem, kuri jāievēro, apmeklējot šo centru. Tad bērniem tika atvēlēts laiks pašiem izmēģināt visas Zinoo centrā pieejamās tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus.

Ceis valmiera2

Pēc divu stundu izzinošās ekskursijas skolēnu grupa devās uz atpūtas kompleksu “Avoti”, kas atrodas 3 km attālumā no Valmieras. Brauciena otrā daļa sākās ar dabas taku “Labirints-koku skola”. Bērni tika sadalīti komandās. Pastaigājoties pa 2 km garo taku, katras komandas uzdevums bija atrast sešu koku noslēpumus un pareizo ceļu uz izeju. Pēc aizraujošā piedzīvojuma skolēnus sagaidīja ekskursija “BMX čempioni”. Atpūtas kompleksa darbinieks pastāstīja par BMX riteņbraukšanu, nepieciešamo aprīkojumu šajā sporta veidā, Latvijas BMX riteņbraucējiem un viņu sasniegumiem sportā. Bērniem bija vienreizējā iespēja izmēģināt Latvijas BMX čempiona Māra Štromberga riteni, ar kuru viņš izcīnīja uzvaru Pekinas Olimpiskajās spēlēs 2008. gadā, kā arī redzēt vienu no labākajām BMX trasēm Eiropā. Pēdējā aktivitāte šajā atpūtas kompleksā bija minigolfs. Vispirms bērni tika iepazīstināti ar spēles noteikumiem, tad ar lielu interesi un aizrautību viņi izbaudīja šo spēli.
Ceis valmiera

Neskatoties uz nogurumu un vējainiem laika apstākļiem, skolēni un skolotājas ar pozitīviem un neaizmirstamiem iespaidiem devās mājās.
Liepu pamatskolas kolektīvs vēlas pateikties Ozolaines pagasta pārvaldei par ekskursijas finansēšanu un transporta nodrošināšanu, kā arī šoferim Ilmāram Svikšam par laipnību un pacietību!
Novēlam skolēniem saulainas, aktīvas un drošas vasaras brīvdienas!

Olga Rapša
Liepu pamatskolas skolotāja

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022