• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Izglītība

FaceBook  

Ozolaines pagasta teritorijā atrodas divas izglītības iestādes: 

* Ozolaines Pirmsskolas izglītības iestāde "Jāņtārpiņš";
* Maltas vidusskolas struktūrvienība Liepu pamatskola 
(likvidēta ar 31.07.2023. Rēzeknes novada domes lēmumu. Video ieraksts šeit.)


Ozolaines pirmsskolas izglītības iestāde "JĀŅTĀRPIŅŠ"

PII "Jāņtārpiņš" (turpmāk PII)– bērnu mācību iestāde, kas atrodas pagasta centrā Bekšu ciemā. PII ir labs piebraucamais ceļš, bērnu spēļu laukums un soliņi. PII darbojas diennakts režīmā, brīvdienas: sestdienas, svētdienas un svētku dienas. PII strādā pedagoģiskie darbinieki ar augstāko izglītību un bērnu skaits katru gadu ir tuvu 60.

 Ozolaines pirmsskolas izglītības iestādē ir izvietojusies arī sagatavošanas vecuma bērnu grupa – 10 bērni.

PII Jantarpins

Rēzeknes novada pašvaldības
Ozolaines pirmsskolas izglītības iestādes "JĀŅTĀRPIŅŠ"
Vadītāja Valentīna Mališeva
Adrese: c.Bekši, Ozolaines pag., Rēzeknes nov., LV-4633
Tālr.: +371 64640441 mob.+371 28635261
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.


Maltas vidusskolas struktūrvienība Liepu pamatskola

Pagastā darbojas viena pamatskola – Liepu pamatskola. Liepu pamatskola pirmo reizi minēta 1932.gadā kā Laizānu krievu sākumskola, kura izveidojās muižas ēkā. Skola bija pakļauta Rēzeknes apriņķa izglītības nodaļai. No 1949.gada līdz 1959.gadam skola tika dēvēta par Lipenskas 7.gadīgo skolu. Sakarā ar pāriešanu uz astoņgadīgo izglītību, 1959.gadā skola iegūst Liepu astoņgadīgās skolas nosaukumu. 1962.gadā tika veikta skolas rekonstrukcija – skolai tika piebūvēts otrais stāvs, sporta zāle, internāta telpas. Sākot ar 1967.gadu skolā bija atvērta neklātienes nodaļa, lai iegūtu vidējo izglītību. 1990.gadā skola iegūst nosaukumu – Liepu deviņgadīgā skola, bet no 1991.gada skola pāriet Ozolaines pagasta padomes pārziņā un iegūst nosaukumu – Liepu pamatskola. 2009.gada 1.septembrī pēc izglītības iestāžu reorganizācijas iegūst jaunu nosaukumu Maltas vidusskolas struktūrvienības Liepu pamatskola.

Liepu pamatskolā ir mācību kabineti, bibliotēka, internāts, ēdnīca, zāle, darbnīca zēniem, muzejs.

Skolā strādā 14.skolotāji, no tiem ar augstāko izglītību 12 (86% no visu skolotāju skaita). Skolotāji turpina paaugstināt savu kvalifikāciju, aktīvi piedaloties semināros un apmeklējot kursus.

Savā pastāvēšanas laikā skola ir izlaidusi dzīvē vairākus simtus absolventus. Daudzi no tiem ir ieguvuši augstāko izglītību. Liepu pamatskolai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Norvēģijas Aust – Agderas apgabala pedagogiem. Skola aktīvi iesaistās dažādos projektos, lai veicinātu sadarbību ar Norvēģijas skolām, citām rajona skolām, veicinātu speciālistu pilnveidošanos.

Liepu pamatskola ir izstrādājusi vairākus projektus, t.sk. projektu: „Bez pagātnes nav nākotnes", kura rezultātā tika izveidots muzejs un folkloras kopai iegādi tērpi un instrumenti.

IMG 3537

Adrese: s. Laizāni, Ozolaines pagasts, Rēzeknes novads,LV-4633

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022