Mācību ekskursija projekta “Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi” ietvaros

FaceBook  

20160519 111922

2016. gada februārī Monreālas Latviešu sabiedriskais centrs sadarbībā ar Vītolu fondu izsludināja ekskursiju projektu konkursu “Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi”, kas bija paredzēts 5.-8. klašu skolēniem. Projekta mērķis bija sekmēt Latvijas vēstures un Latvijas kultūras iepazīšanu mācību ekskursijās.
Liepu pamatskolas skolotājas iesniedza pieteikumu šim projektu konkursam, izstrādājot ekskursiju maršrutu pa Latviju. Mūsu skola bija viena no 80 izglītības iestādēm Latvijā, kura saņēma finansējumu braucienam mācību ekskursijā.

29. martā Liepu pamatskolas pārstāve skolotāja Olga Rapša brauca uz sarīkojumu, kas norisinājās Gaismas pilī. Tur tika sniegta informācija par projekta īstenošanu, atskaites sagatavošanu un iesniegšanu Vītolu fondam. Skolu pārstāvjiem tika piedāvāta ekskursija pa Nacionālo bibliotēku un pusdienas restorānā “Klīversala”.
20160519 101953

19. maijā Liepu pamatskolas 5.- 8. klašu audzēkņi un skolotājas Olga Rapša, Nadežda Savicka un Nellija Kotebo devās ekskursijā. Pirms brauciena bērni tika iepazīstināti par uzdevumiem un aktivitātēm, kuras viņiem bija jāveic ekskursijas laikā un pēc tās. Saskaņā ar ieplānoto maršrutu, sākumā tika apmeklēta Uldevena koka pils, kas atrodas Lielvārdē. Tur mūs sagaidīja gids uz zirga, kurš bija ģērbts senlatviešu kaujas tērpā. Viņš ļoti interesanti pastāstīja par seno laiku cilvēkiem, viņu dzīvesveidu, paražām un mājokļiem, kā arī par karavīru ieročiem.
Nākamais kultūrvēsturiskais objekts, kuru mēs apmeklējām, bija Andreja Pumpura muzejs. Šis muzejs visvairāk paliks skolēniem atmiņā, jo tur viņiem bija iespēja ne tikai iegūt informāciju par latviešu tautas varoni Lāčplēsi, eposa autoru Andreju Pumpuru, bet arī iejusties Lāčplēša, Laimdotas, Spīdolas un citu varoņu lomās.
20160519 145451

Tālāk ceļš veda uz Latvijas galvaspilsētu. Rīgā gids bērniem pastāstīja par Rīgas pilsētas vēsturi un iepazīstināja ar tādiem Vecrīgas objektiem kā Rātslaukums, Melngalvju nams, Konventa sēta, Pulvertorni, Sv. Pētera baznīcu, Doma baznīcu un citiem objektiem. Pēc divu stundu garas ekskursijas, kura noslēdzās pie Brīvības pieminekļa, bērni bija noguruši, bet ieguvuši vērtīgus iespaidus.
20160519 125030

Pateicoties šai ekskursijai, skolēni ieguva jaunas zināšanas par Latvijas vēsturi un pozitīvus, neaizmirstamus iespaidus.
Liepu pamatskolas skolotājas un skolēni izsaka pateicību Vītolu fondam par piešķirto finansējumu, Ozolaines pagasta pārvaldes vadītājam Edgaram Blinovam par autobusu un šoferim Ilmāram Svikšam par pacietību.

Olga Rapša
Liepu pamatskolas skolotāja

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022