Liepu pamatskolas „Zvirbulēni”

FaceBook  

zvirbulis 3

Jau kļuvis par tradīciju, ka Liepu pamatskolas skolēni februāra sākumā dodas uz Rēzekni, lai Rēzeknes novada lielajā zālē sacenstos ar citiem mūsu novada skolu audzēkņiem skatuves runas mākslā.
Šo ikgadējo konkursu mērķis ir izkopt skolēnos nacionālo identitāti, veicināt viņu emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku, kā arī attīstīt un pilnveidot bērnu un jauniešu skatuves runas kultūru un aktiermeistarību. Ne mazāk svarīgs uzdevums ir arī sekmēt skolēnu interesi par latviešu un pasaules literatūras mantojumu.

zvirbulis 1
Pirms došanās uz lielo pasākumu novadā 4. februārī skatuves runas konkurss „Zvirbulis 2016 ” notika Liepu pamatskolā. Izteiksmīgās runas konkursā piedalījās 13 audzēkņi no 2., 6. un 8. klases. Bērni runāja divus daiļdarbus – vienu latviešu, otru dzimtajā valodā. Par uzvarētājiem skolas konkursā kļuva Darja Kuzņezvirbulis 2cova (2. kl.), Kristaps Kaupers (2. kl.), Ludmila Kairiša (6. kl.), Kristīne Stoļarova (6. kl.), Laura Greiškāne (6. kl.) un Liāna Lukaševa (8. kl.).

8. februārī šie skolēni piedalījās skatuves runas konkursā Rēzeknes novadā un guva ļoti labus panākumus.
Laura Greiškāne un Ludmila Kairiša ieguva 2. pakāpes atzinību, Darja Kuzņecova, Kristaps Kaupers un Kristīne Stoļarova – 3. pakāpes atzinību , bet Liāna Lukaševa – atzinību par piedalīšanos konkursā.

zvirbulis 4

Skolēni bija ļoti priecīgi un gandarīti par savu veikumu. Skolēnus šim pasākumam sagatavoja skolotājas M. Golubcova, A. Smirnova, L. Vinogradova un I. Blinova.
25. februārī Laura Greiškāne un Ludmila Kairiša turpinās dalību Latgales reģiona skatuves runas konkursā , kurš notiks Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs”.

Ināra Blinova
Liepu pamatskolas skolotāja.

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022