• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


OzO jauniešu pavasara aktualitātes

FaceBook  

Brisele

OzO jaunieši dosies ceļojumā uz Briseli
No šī gada 21. līdz 25.aprīlim divpadsmit Ozolaines pagasta jaunieši dosies ceļojumā uz Briseli, Beļģiju. Jaunieši dosies uz Eiropas Parlamenta ēku, kur tiksies ar Eiropas Parlamenta deputātu Arti Pabriku un iepazīsies ar darbu parlamentā. Tāpat jaunieši dosies ekskursijā pa Briseli, meklēs slaveno “Čurājošo puisīti” (un arī mazāk slaveno “Čurājošo meitenīti”), apskatīs miniatūru parku “Mini Eiropa” un neparasto Atomiumu, kas ir viena no Eiropas galvaspilsētas ievērojamākajām celtnēm. Tāpat tiek plānots apmeklēt Beļģijas lielāko un labāko akvaparku “Oceade”, lai izbaudītu elpu aizraujošus ūdens piedzīvojumus.
Atgādinām, ka OzO komanda vinnēja Rēzeknes novada pašvaldības konkursā par “Aktīvāko jaunatnes pagastu 2014.gadā” un balvā ieguva 3500 EUR brauciena organizēšanai.
Visi dokumenti, aviobiļetes un naktsmājas jau ir noorganizētas. Jaunieši ar nepacietību un patīkamu satraukumu gaida, kad beidzot varēs doties ceļojumā. Lai mums izdodas lielisks brauciens!

NVO projekts

Aizsākta projekta “Jaunietis. Rīcība. Dialogs.” realizācija
29.martā 27 Ozolmuižas, Maltas, Audriņu, Sakstagala, Verēmu un Ozolaines pagastu jaunieši piedalījās Latgales NVO projekta “Jaunietis. Rīcība. Dialogs.” pirmajā aktivitātē: interaktīvā seminārā – diskusijā „Starpkultūru dialogs” jeb "Vai varat redzēt, ko redzu es? Vai es redzu to, ko redzat jūs?" Semināra laikā jaunieši dalījās viedokļos un pieredzē izpratnē par dažādību, attīstot pozitīvi vērtējošu attieksmi pret daudzveidīgām tradīcijām, sabiedrības, kultūras izpausmēm.
Paldies diskusijas vadītājiem Ivetai Balčūnei un Arnim Krancānam! Paldies visiem jauniešiem, kas uzsākuši dalību šajā projektā! Uz drīzu tikšanos atkal!
Sākot ar 2015.gada 15.februāri biedrība “Latgales Multimediju darbnīca” un OzO jaunieši Latgales NVO Projektu programmas ietvaros organizē projekta “Jaunietis. Rīcība. Dialogs.” aktivitātes. Projekta mērķis ir sekmēt Rēzeknes novada mazākumtautību jauniešu aktīvas pilsoniskās apziņas veidošanu, veicinot vienotību un attīstot sadarbību ar pamatnācijas jauniešiem, kā arī apgūt iemaņas starpkultūru dialoga veicinošu pasākumu, kas vērsti uz sabiedrības savstarpējās sapratnes un saliedētības veidošanu un stereotipu mazināšanu, organizēšanā.

Maratons

Brīvprātīgais darbs “RĒZEKNES PUSMARATONĀ 2015”
6. aprīlī, otrajās Lieldienās, notika Rēzeknes pusmaratons, kas dažādās distancēs šogad pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu. Pusmaratona 10km un 5km skriešanas distancēs un nūjošanā bija reģistrējušies 1915 skrējēju, bērnu skrējienos– 447.
Arī OzO komanda piedalījās pusmaratonā, bet šoreiz ne kā skrējēji. Sešas OzO meitenes palīdzēja pusmaratona organizēšanā kā brīvprātīgās, gūstot pieredzi lielu pasākumu organizēšanā un “apskatot virtuvi no iekšpuses”. Meitenes palīdzēja sagatavošanās darbos un pašā maratona norises dienā viņas varēja manīt pie finiša, kur viņas dalīja medaļas finišējušajiem sportistiem un entuziastiem. Jāatzīst, ka pusmaratona organizācija bija ļoti augstā līmenī, un par to paldies jāsaka nevien prasmīgajiem organizatoriem, bet arī brīvprātīgajiem jauniešiem.
Paldies čaklajiem OzO darba rūķiem - Marinai Risakovai, Violettai Paramonovai, Jeļenai Ogurcovai, Jūlijai Borisovai, Jekaterinai Šabanovai un Snežanai Pozdņakovai! Kā pateicību par ieguldīto laiku, darbu un izturību Rēzeknes novada pašvaldība katrai meitenei dāvina “AUSMEŅA KEBABS” dāvanu karti 10 EUR vērtībā. Kas labi strādā, ir pelnījis arī labi paēst!  Tāpat meitenes saņem arī apliecību par brīvprātīgo darbu, kas nākotnē var lieti noderēt uzsākot darba gaitas.

Boulings

Meitenes spēlē boulingu
3.aprīlī OzO meitenes devās uz Joker centru (OzO puiši bija aizņemti ar pavasara darbiem), lai kopā jautrā gaisotnē izmēģinātu spēkus boulinga spēlē un izmantotu Joker centra dāvanu karti. Paldies Jocker boulinga centram par jauko dāvanu jubilejā! Noteikti brauksim vēl!

Mebeles

OzO jauniešus priecē jaunas mēbeles
OzO telpā parādījušās jaunas un modernas mēbeles: gaumīgi galdi un plaukti. Galdus iespējams izvietot daudzās variācijās, jau pārbaudīts, ka tie lieliski noder galda spēļu spēlēšanai. Tagad OzO telpa kļuvusi vēl mājīgāka un ērtāka!

Lieldienu zaķi
Vai pamanījāt jautros un krāsainos zaķus pie Ozolaines pagasta pārvaldes ēkas? OzO JuniOri iejutās stilistu lomās un palīdzēja viņus sapucēt Lieldienām. Paldies tiem, kas atnāca un kopā čakli pastrādāja!lieldienu dekors 16 20150330 1794022077

Pasteidzies, vēl var paspēt pieteikties jauniešu darba praksēm vasarā!
Rēzeknes novada izglītības pārvalde ir izsludinājusi konkursu par finansējuma piešķiršanu jauniešu darba praksēm vasaras periodā, kas tiks īstenotas laika posmā no 1. jūnija līdz 31. augustam. Konkursa mērķis ir nodarbināt jauniešus vasaras periodā, kā arī veicināt jauniešu darba prakses un neformālās izglītības attīstību Rēzeknes novadā. Konkursā tiek aicināti piedalīties Rēzeknes novada pagastos dzīvojošie jaunieši, kuri 2014./2015. mācību gadā beidz 9., 10. vai 11. klasi (1. un 2. kurss arodskolās). Pieteikumi tiek gaidīti Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldē līdz 9. aprīlim plkst. 15.00.

Vairāk informācijas un konkursa nolikums šeit.


Leila Rasima
Jauniešu lietu speciāliste
Mob. 26328442
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022