PII "Jāņtārpiņš"

FaceBook  

 PII Jantarpins

Bērnudārzu dibināja 1983.gadā. Par atklāšanas dienu ir uzskatāms tā gada 23.jūnijs. To saviem darbiniekiem uzcēla padomju saimniecība „Matrosova". Toreiz iestādei vēl nebija sava nosaukuma, un to dēvēja par p/s Matrosova bērnudārzu. Tika izveidots jauns kolektīvs. Pirmās vadītājas Regīnas Prančas vadībā jaunajās, gaišajās telpās gada laikā tika atvērtas trīs grupas. Jau no pirmajām darba dienām bērnudārzs darbojās kā diennakts bērnudārzs.

1991. gadā bērnudārzs pāriet Ozolaines pašvaldības aprūpē un bija jāizvēlas nosaukums iestādei. Vakaros ilgi apgaismotie iestādes logi iedzīvotājos radīja asociācijas ar jāņtārpiņu, un tā arī bērnudārzs ieguva šo romantisko nosaukumu "Jāņtārpiņš".
Latvijas valsts atdzimšanas laiks bija ļoti smags arī mūsu pašvaldībai, iestādei un tās kolektīvam. Tie bija arī smagi izaugsmes gadi. Bērnudārzā darbojās vairs tikai viena grupiņa ar 8-12 bērniem. Nemitīgi atjaunojās sarunas par iestādes pastāvēšanas iespējām. Taču mūsu pagasta pašvaldībā netrūka sirdsgudru cilvēku, kuri spēja saglabāt un nosargāt iestādi un tās nepārtrauktu pastāvēšanu.
Pārmaiņu laikos savu mājvietu te bija atradusi gan pagasta bibliotēka, gan feldšeru punkts.
Un tomēr bērnudārzs izturēja un saglabāja savas funkcijas.

Tagad mēs esam Ozolaines pirmsskolas izglītības iestāde"Jāņtārpiņš".
2015./2016.mācību gadā bērnudārzā darbojas trīs grupas: jaunākā grupa bērniem līdz 3 gadu vecumam, latviešu grupa un mazākumtautību grupa, kopā 51 bērns.
Iestādē ir licensētas un darbojas divas izglītības programmas.
Vecāki var izvēlēties vai nu vispārējo programmu vai mazākumtautību programmu.Mūsuprāt svarīgs faktors ir arī tas, ka varam piedāvāt vecākiem atstāt bērnus arī pa nakti. Diennakts grupas pakalpojumus izmanto vecāki, kuriem ir maiņu darba grafiks, bērnu vecāki, kuri dzīvo ārpus Ozolaines pagasta un citi.
Šajā mācību gadā esam izstrādājuši arī interešu izglītības programmu un tā mūsu bērniem vienreiz nedēļā ir pieejams nodarbības deju pulciņā. Bērnu valodas traucējumu novēŗšanai ar bērniem strādā logopēds.
Bērnudārza personāls ir vadītāja, sešas skolotājas grupās, mūzikas skolotāja un logopēds. Visiem pedagogiem ir augstākā pirmsskolas pedagoģiskā izglītība, diviem pedagogiem ir maģistra grāds pedagoģijā. Bez tam katrā grupā ir pa skolotāju palīgam, divas naktsaules, pavārs un palīgstrādnieks.

2013.gadā mūsu bērnudārzam nosvinējām 30 gadu jubileju. Uz šo pasākumu pulcējās bijušie darbinieki un arī audzēkņi. Un visi atzina, ka mūsu iestāde ir mainījusies tikai uz labo pusi.

PII "JĀŅTĀRPIŅŠ" Fotogalerija

Rēzeknes novada pašvaldības
Ozolaines pagasta pārvaldes
Pirmsskolas izglītības iestādes "JĀŅTĀRPIŅŠ"
Vadītāja Valentīna Mališeva
Adrese: c.Bekši, Ozolaines pag., Rēzeknes nov., LV-4633
Tālr.: +371 64640441 mob.+371 28635261
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.


 

 

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022