• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Bērni gandarīti par paveikto darbu!

FaceBook  

PII

Kalendārais pavasaris sākas 1. martā, jo marts ir pirmais pavasara mēnesis. Ar to saistīta arī Ozolaines PII “Jāņtārpiņš” grupas ‘’Taurenīši’’ mēneša tēma – pavasara pazīmes. 
Marts dabaszinībās un līdz ar to arī citās jomās tiek pasludināts par lielās brīnīšanās mēnesi. Bērni uzdot jautājumus un meklē atbildes, vērojot dabu. Katru dienu jauni jautājumi un daudz jaunu zināšanu, jo tieši no brīnīšanās izaug zinātkāre un vēlme pētīt pasauli.

Tikko aizvadīts pēdējais ziemas mēnesis, un dabā bērni jau pamana pirmos pavasara vēstnešus – diena garāka, saulīte siltāka, uzziedēja pirmie sniegpulkstenīši, parādījās krokusu asniņi, skanīgi iedziedājās cīrulis, atlidoja strazdi un atgriežas gājputni.
PII 2

Lai gan marts ir pirmais pavasara mēnesis, spriežot pēc sniega daudzuma, šogad ilgu laiku izskatījās ļoti ziemīgi.
Vislabāk pamanīt pavasara pazīmes var pastaigas laikā. Mūsu iemīļotais maršruts ir apkārt Bekšu dīķim, Līgo kalns, mazā upīte un parks pie Ozolaines tautas nama.
Izejot kārtējā pastaigā, bērni pamanīja ne tikai pavasara pazīmes, bet arī cilvēku atstātos atkritumus. Pārrunājot šo situāciju, bērni ierosināja savākt šos atkritumus. Runāts – darīts. Nākošajā dienā, ejot pastaigā, paņēmām līdzi atkritumu maisus un devāmies sakārtot savas pastaigas vietas. Izmetām nelielu līkumu gar upīti, apkārt dīķim, Līgo kalnam un salasījām divus maisus ar atkritumiem. Bērni bija gandarīti par paveikto darbiņu un ilgi prātoja, kurš piesārņo mūsu apkārtni, kāpēc cilvēki nevar atkritumus salikt uzreiz tvertnēs, kuras pastaigas maršrutā ir uz katra stūra.
Man bija liels prieks par to, ka bērni cenšas, savu iespēju robežās, rūpēties par tīru vidi. Nolēmām arī turpmāk ejot pastaigās, līdzi ņemt atkritumu maisus un visu savākt. Lūdzam arī pieaugušos, sakārtot savas atpūtas vietas.


Vija Terentjeva
Ozolaines PII “Jāņtārpiņš” skolotāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022