Projekta "PuMPuRS" aktualitātes Liepu pamatskolā

FaceBook  

pumpurs

 

Jau otru mācību gadu Liepu pamatskola piedalās projekta "PuMPuRS" darbībā. Tas ir izglītības kvalitātes valsts dienesta īstenotais Eiropas Savienības fondu projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 "Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai", kas sniedz atbalstu skolēniem, vecākiem un skolotājiem, lai laikus identificētu bērnus un jauniešus ar risku pārtraukt mācības un sniegtu viņiem atbalstu.
Projekta ietvaros II semestrī 2020.-2021.mācību gadā tika sniegts atbalsts sešiem zēniem un vienai meitenei. Projektā iesaistītie skolēni bija vecumā no 12 gadiem līdz 17 gadiem. Divi skolēni mācās 9.klasē, divi -7.klasē un trīs skolēni no 6.klases.
Katram skolēnam tika izveidoti individuālie plāni, kas saskaņoti ar skolas administrāciju, pedagogiem, skolēniem un viņu vecākiem. Pamatojoties uz apzinātajiem riskiem, šie skolēni saņēma individuālas konsultācijas mācību priekšmetos, kuru apguve sagādāja grūtības.
Pedagogi centās atrast dažādas mācību metodes, kuras veicināja pozitīvu rezultātu vairākos mācību priekšmetos. Skolēniem projekta ietvaros tika sniegtas individuālās konsultācijas sekojošos mācību priekšmetos: latviešu, krievu un angļu valodā, matemātikā, ķīmijā un ģeogrāfijā. Konsultācijas sniedza 6 pedagogi.
Šajā semestrī daudz grūtību sagādāja darbs attālinātā mācību režīmā. Skolēnu tehniskais nodrošinājums mājās bija ļoti atšķirīgs. Daudzās ģimenēs vienīgo datoru bija jādala ar māsām, brāļiem vai ar vecākiem, jo daudzi arī strādā attālināti. Ne visiem projektā iesaistītajiem skolēniem bija nepieciešamās prasmes un iemaņas, lai veiksmīgi strādātu ar datoru. Dažiem bija grūtības ar pašdisciplīnu un sava laika plānošanu. Dažreiz konsultācijas notika pēc vairākiem skolotāju atgādinājumiem, vai pavisam nenotika.
Neskatoties uz grūtībām, projektā iesaistītie izglītojamie un pedagogi ir ieinteresēti projekta tālākajā darbā.

 

Gaļina Bogdanova,
Liepu pamatskolas "PuMPuRS" koordinatore.

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022