LIEPU PAMATSKOLAS AKTUALITĀTES!

FaceBook  

IMG 2704

Beidzās 2020.gads, kas atstājis paliekošas pēdas pasaules vēsturē. Līdz ar Covid-19 mūsu daudzmaz noregulētajā ikdienā ielauzās pārmaiņas, ierobežojumi, grūtības. Dzīve ir kļuvusi citādāka mums visiem.
No 26. oktobra Liepu pamatskolas 7.- 9.klašu skolēni mācās attālināti, no 8.decembra attālināti mācās arī 5.- 6.klašu skolēni. Darbs attālinātā mācību režīmā - tas ir jauns pieredzes stāsts, kurā mēs visi – gan skolotāji, gan skolēni, gan vecāki – nonākam pie jaunām atklāsmēm, tveram jaunus izaicinājumus.
Mācību darbā skola izmanto dažādus saziņas veidus – e-klasi, tālruņus, īsziņas, WhatsApp, lai nodrošinātu saziņu ar skolēniem, skolotājiem un vecākiem. Bet šajā laikā ir arī atšķirības no pavasara attālinātās apmācības. Daudzi skolotāji veiksmīgai mācību vielas apgūšanai izmanto tiešsaistes stundas (zoom.com, virtualaskola.lv vai meet.google.com platformas), kurās skolotāji un skolēni var redzēt un dzirdēt viens otru. Tagad mēs visi saprotam, ka dzīvā saskarsme skolas mācību procesā ir ļoti būtiska.

Skola ir arī parūpējusies par nepieciešamās datortehnikas nodrošināšanu gan skolotājiem, gan skolēniem. Skolotājiem tika dota iespēja darbam izmantot savus skolas datorus. Skolēnu ģimenes, kurām mājās nav ne datora, ne planšetes, ne atbilstoša telefona, saņēma viedierīci ar internetu uz ārkārtas situācijas laiku, pēc kuras to būs jāatgriež atpakaļ uz skolu. Kopumā tika izsniegti 3 telefoni un 4 planšetes, un viens telefons palieka skolas rezervē.
Šobrīd visi skolotāji, skolēni un vecāki sajūt lielu emocionālu izsīkumu, arī fizisku nogurumu, jo darba vide no aktīvas un dinamiskas ikdienas ir pārgājusi sēdošā režīmā pie viedierīcēm. Gribu pateikt lielu paldies vecākiem par atbalstu, līdzdarbošanos savu bērnu izglītošanā un sapratni, jo visi mēs šādā situācijā esam pirmo reizi un no kļūdām mācāmies!
Neskatoties uz to, ka sākumskolas skolēni mācās klātienē, viņu dzīvē arī ir pārmaiņas. Gandrīz katram bērnam vismīļākie svētki ir Jaungada eglīte un dzimšanas diena, kuros viņi gaida brīnumu, tic labajam… Bet šogad Jaungada eglīte Liepu pamatskolā notika arī ar ierobežojumiem. Skolēni mācījās dzejolīšus, tautasdziesmas, pasaku varoņu lomas, tika sagatavoti kostīmi Jaungada karnevālam, dziedātas dziesmas, atkārtotas rotaļas. Skolas zālē atveda no meža visskaistāko egli, ko izrotāja paši sākumskolas skolēni. Skolas zālē trūka tikai skatītāju, kuri ar skaļiem aplausiem pavadītu bērnu sniegumu.

DSC 0632

DSC 0635

DSC 0640

DSC 0645

DSC 0653

DSC 0656

DSC 0664

DSC 0657

Gribu pievērst 1.- 6.klašu skolēnu un vecāku uzmanību - lai mazinātu Covid-19 izplatību, 1. līdz 6. klasēm Ziemassvētku brīvlaiku pagarinās pagaidām līdz 8.janvārim.
Taču uz šo nepatīkamo notikumu fona vienalga bija iemesli priekam.
Es gribu pateikt paldies Ozolaines pagasta pārvaldei, Maltas pagastu apvienības pārvaldei par skolēnu saldām paciņām, kuras saņēma visi skolēni neskatoties uz to, kur viņi ir deklarēti. Tas bija liels prieks skolēniem!
Paldies Edgaram Blinovam un Lāsmai Inkinai par sirsnīgu atmosfēru individuālā ceremonijā Ozolaines Tautas namā. Šajā ceremonijā bija pasniegti Atzinības raksti par ilggadēju ieguldījumu Ozolaines pagasta pārvaldes darbā darbiniekiem, kuri nostrādājuši šeit piecus, desmit, piecpadsmit un vairāk gadus. Apsveicu Liepu pamatskolas darbiniekus:
Natāliju Čistjakovu - ar 30 gadu darba jubileju;

IMG 2707
Ludmilu Vinogradovu - ar 20 gadu darba jubileju;

IMG 2712
Annu Šabanovu- ar 15 gadu darba jubileju;

IMG 2715
Igoru Fjodorovu un Vitu Sandori- ar 10 gadu darba jubileju.

IMG 2751
Laimīgu, cerīgu, veselīgu, veiksmīgu, jaukiem mirkļiem bagātu 2021.gadu.

Savukārt Ozolaines pagasta pārvalde izsaka pateicību Maltas vidusskolas struktūrvienības Liepu pamatskolas vadītājai Gaļinai Bogdanovai par nostrādātajiem 30 gadiem  skolā!

Gaļina Bogdanova
Maltas vidusskolas struktūrvienības
Liepu pamatskolas vadītāja
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Tāl.: 4640200, mob.:26086297

 

 

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022