• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


No skices uz papīra līdz modernām tehnoloģijām

FaceBook  

2

Mūsdienās, kad aizvien intensīvāk ienāk jaunākās tehnoloģijās, cilvēkiem sniedzot iespējas to daudzveidīgā izmantošanā, būtiski ir sekot līdzi to attīstībai. Kaut arī tieši jaunieši ātrāk reaģē uz pārmaiņām šajā jomā, tomēr visbiežāk viņu zināšanas saistās mobilo ierīču izmantošanu sociālajos tīklos, saziņai virtuālās grupās. Tāpēc Ozolaines pagasta ,,OzO’’ jaunieši ir nolēmuši uzzināt vairāk.

Pateicoties Rēzeknes novada jaunatnes iniciatīvu projektu konkursam, Ozolaines jaunieši ir saņēmuši atbalstu projektam ,,No skices uz papīra līdz modernām tehnoloģijām’’. Tas paredz iepazīties ar perspektīvākajiem un inovatīvākajiem instrumentiem modernai uzņēmējdarbībai – lāzertehnoloģijām. Jaunieši apmeklēs iestādes, kur ir pieejamas šādas tehnoloģijas: Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolu, Lāzertehnoloģiju centru Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, kā arī viesosies pie uzņēmējiem.
Jaunieši ir noskaidrojuši, ka, pateicoties, lāzeriekārtām var veidot arī dažādus mazus priekšmetus un objektus kā, piemēram, suvenīrus, nelielus vides objektus, medaļas. Līdz ar to būs arī projekta rezultāts – viņu izstrādātās skices pārtaps īstos darbos, izmantojot lāzergriešanas un gravēšanas iekārtas. Plānots, ka jaunieši varētu izveidot medaļas Ozolaines pagasta sporta spēļu dalībniekiem.
Neformālās apmācības paredzētas vasaras mēnešos. Tāpēc aicinājums sekot līdzi informācijai un sazināties ar Ozolaines pagasta jauniešu lietu speciālisti.

Inga Čekša-Ratniece
Projektu vadītāja

OzO jauniešu centrs, iesniedzot projekta pieteikumu „No skices uz papīra līdz modernām tehnoloģijām” ir guvis finansiālo atbalstu 350,00 Eur savu radošo ideju realizēšanai.

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022