Pateicoties “Latvijas skolas soma” projektam

FaceBook  

20181120 152334

Liepu pamatskolas 1.- 4.klases skolēniem “Latvijas skolas somas” projekta ietvaros bija iespēja apmeklēt Latgales Kultūrvēstures muzeju un Latgales vēstniecību “Gors”.
Latgales Kultūrvēstures muzejā skolēniem tika piedāvāta muzejpedagoģiskā programma “ Pirmo reizi izstādē”. Interaktīva nodarbība muzejā, kuras mērķis ir rosināt izzināt kultūrvēsturiskus un sabiedriskus procesus, sekmējot daudzpusīgas personības attīstību. Muzejpedagoģiskās programmas mērķis bija attīstīt domāšanas, skatīšanas, vērtēšanas prasmes, mudināt dalīties ar iegūtajiem iespaidiem. Nodarbības laikā skolēni bija iepazīstināti ar mākslas izstādes iekārtojumu, ka arī skolēniem tika piedāvāta praktiskā darbošanās-zīmēšana. Izstādē skolēni ar interesi iepazinās ar mākslas darbiem. Aktīvi uzdeva jautājumus. Ar aizrautību zīmēja un apguva krāsu jaukšanas tehniku, strādājot ar zīmuļiem. Skolēni izteica lielu pateicību muzejpedagoģei Ingai Klīdzējai.
Latgales vēstniecībā “Gors” skolēniem bija unikālā iespēja iepazīties ar Latvijas Leļļu teātra izrādi “Pēdu dzinējs caps”. Latvijas Leļļu teātris spēlē izrādes ne tikai teātra telpās, bet arī izbraukumos visā Latvijas teritorijā. Latvijas Leļļu teātris veicina izglītotas, radošas un vienotas sabiedrības veidošanos, piedāvājot daudzveidīgu, laikmetam atbilstošu repertuāru bērniem, izmantojot gan tradicionālas, gan inovatīvas leļļu mākslas tehnikas. Vairāki skolēni atzina, ka pirmo reizi apmeklēja Leļļu teātri. Skolēni aktīvi dalījās ar iespaidiem par leļļu pavadoņiem un par lielām lellēm, ko redzēja izrādē.
Skolēni ar prieku un pateicību atzīmēja cik ir labi, ka ir tāds projekts “Latvijas skolas soma“.

Ludmila Vinogradova un Alīna Kozireva
Liepu pamatskolas skolotājas

 

 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022