• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Aprit gads...

FaceBook  

decembra skums ozolaines pagast 40 20141202 1687757730Novembrī aprit gads kopš Rēzeknes novada pašvaldība iecēla mani par Ozolaines pagasta vadītāju. Šis gads bija īpašs, jo nācās uzņemties atbildību par pagastu visās tā attīstības un vadības jomās - izglītība, kultūra, saimniecība, infrastruktūras attīstība, sociālā aizsardzība, sports un citām. Taču iepriekš uzkrātā darba pieredze ir ļāvusi diezgan ātri pārslēgties un pilnvērtīgi iesaistīties šo jomu pārraudzības darbā. Pirms es uzsāku darbu šajā amatā, jutu, ka darbs pagasta pārvaldē ir labi nostādīts. Darbs ritēja kā labi ieeļļots mehānisms, kur katra skrūvīte zina savu vietu. Šeit ir lielisks darba kolektīvs, visi labi pilda savus ierastos darba pienākumus. Man atlika vien pievienoties un izprast likumsakarības, kā viss notiek, kas jādara tieši man. Es centos ieviest arī savus jauninājumus, papildinājumus no sava redzējuma, no sava skatupunkta uz katru konkrētu jautājumu.

Pirmais, kam es pievērsu uzmanība, bija informācijas apmaiņas trūkums starp pagasta pārvaldi, tās struktūrām un iedzīvotājiem. Tāpēc steidzīgi tika atjaunota mājas lapa www.ozolaine.lv, kurā tiek ievietota aktuālākā pagasta informācija, ziņas un notikumi, sludinājumi un cita svarīga informācija. Izveidoti konti sociālajos tīklos - draugiem, twitter un facebook. Pagasta ēkas foajē tika uzstādīts mūsdienīgs televizors ar iespēju apskatīties fotogrāfijas no visiem pagastā notikušajiem pasākumiem.

Ar mērķi veicināt vietējās sabiedrības saikni ar pagastu ir izveidota Ozolaines pagasta iedzīvotāju konsultatīvā padome, kuras locekļi ar Ozolaines pagasta pārvaldes darbiniekiem tiekas reizi mēnesī, lai apspriestu pagasta aktualitātes, gaidāmos svarīgākos darbus, projektus, ieceres, plānus u.t.t.

Tika veiksmīgi pabeigts iepriekšējā gadā uzsāktais projekts Pūpolu ūdenskrātuves teritorijas labiekārtošanā un apzaļumošanā. Labiekārtota teritorija apkārt dīķim, uzstādīti soliņi, atkritumu urnas, lapene, izveidotas puķu dobes, kā arī izveidoti vairāku koku un krūmu apstādījumi. Izstrādāti tehniskie projekti, kuru ietvaros tiks labiekārtots Laizānu parks, kurā paredzēta dīķu tīrīšana un vides pielāgošana Liepu pamatskolas mācību procesa vajadzībām. Ir iecerēta Brīvdabas estrādes izveidošana, tuvplānā gaidāma Bekšu centra atjaunošana un labiekārtošana. Šie projekti nākotnē tiks realizēti.

Savas darbības laikā uzmanību pievērsu pagasta struktūrvienībām. Pirmsskolas izglītības iestādē "Jāņtārpiņš" pašlaik norisinās siltināšanas darbi un jau pavisam drīz tas iegūs jaunu ārējo apveidu, bet pavasarī arī jaunus laukumu apstādījumus un puķu dobes.

Aizvadītajā vasarā PII „Jāņtārpiņš" tika atjaunota kanalizācijas sistēma. Savukārt, Liepu pamatskolā šogad tika izremontēts angļu valodas kabinets, kā arī meiteņu un zēnu tualetes telpas, ierīkotas ģērbtuves sporta nodarbībām. Ļoti gribas, lai šajās mājās vienmēr skan bērnu smiekli un čalas, lai tās vienmēr ir piepildītas, lai darbiniekiem ir patīkama un ērta darba vide.

Prieks par bibliotēkas darbu. Mēs varam lepoties ar to, ka mums ir viens no lielākajiem grāmatu un periodisko izdevumu fondiem novadā, ka bibliotēkā vienmēr ir lasītāji - gan lielie, gan mazie, ka šeit var iegriezties, lai izmantotu bezmaksas interneta pakalpojumus, vai lasītavā apskatīt jaunāko preses izdevumu numurus. Šogad izdevās labiekārtot bibliotēkas kāpņu telpu un iegūt vēl vienu telpu dažādu aktivitāšu vajadzībām.

Šī gada laikā pabeigts ceļa posma Dzeņi - Dzeņu kapi remonts un Ritiņi - Pleikšni ceļa remonts, Pleikšņos izbūvets lietus kanalizācijas kolektors no "Daina 150" līdz "Daina 132", uzsākts process pie Ozolaines pagasta kapu ierakstīšanas zemesgrāmatā. Starp mājām Robežu iela 13 un Robežu iela 14 uzstādīts jauns bērnu rotaļu laukums. Pagasta vajadzībām iegādāts 36 vietīgais autobuss.

Kā vienu no veiksmīgāk paveiktajiem darbiem, par kuru jūtu gandarījumu un patiesu prieku, gribu atzīmēt Līgo kalna izveidošanu, kurā jau nākamgad pirmo reizi tiks svinēti Jāņi un „Jāņudziesmas noskanēs pāri visam novadiņam".

Gada laikā tika ievestas jaunas tradīcijas, taču nav aizmirstas arī jau esošās. Turpinot tradīcijas pavasarī tika stādīts mežs, aprīlī rīkota Lielā talka, kuras ietvaros tika sakopta pagasta teritorija, 2.pasaules kara karavīru kapi (Balbišos), labiekārtota Runču kapliča, ceļa malās izcirsti krūmi, likvidētas atkritumu zonas u.c. darbi. Uzsākot jaunas tradīcijas tika rīkoti brīvdabas kino seansi Bekšos un Pleikšņos, uzsākta pagasta iedzīvotāju sveikšana lielajās jubilejās.

Pavasarī tika atjaunota mūsu pagasta sieviešu klubiņa darbība. Katra mēneša otrajā svētdienā sievietes pulcējas kopā, lai varētu jauki pavadīt laiku, iemācīties kaut ko jaunu, dalīties dzīves pieredzē, veidot rokdarbus, mācīties gatavot neikdienišķus ēdienus, tikties ar interesantiem cilvēkiem, audzēt puķes, iet pārgājienos un daudz, daudz ko citu.

Izveidota jauniešu grupa „OzO" gan mazākiem bērniem, gan jauniešiem. OzO grupas dalībnieki aktīvi piedalās dažādos jauniešu pasākumos, konkursos un projektos, organizē orientēšanās sacensības, jauniešu sporta spēles, uzsāka vēstuļu sadraudzību ar jauniešiem no Francijas, rīko sadraudzības vakarus ar jauniešiem no citiem pagastiem un daudz ko citu.

Šogad Ozolaines pagasta Tautas nams svinēja 50 gadu jubileju. Zelta jubileja, kura cienīga iekalšanai pagasta un tautas nama vēsturē. Par godu šim notikumam tapa dokumentālā filma "GAISMA 50 GADU GARUMĀ" (režisors E.Blinovs). Filmas galvenā ideja ir saglabāt bijušo kluba vadītāju atmiņas, notikumus un pārdzīvojumus, lai arī nākamās pāaudzēs zina, ka kādreiz ir bijuši tādi pasākumi kā mehanizatoru, donoru un lopkopja vakari, dejas un citi. Izveidota unikāla fotoizstāde, kura katram interesantam dod priekšstatu par to, kas notika klubā 50 gadu garumā. Prieks, ka jubilejas pasākums bija labi apmeklēts un uz svinīgo pasākumu ieradās daudzi bijušie kluba darbinieki un vadītāji atcerēties savā laikā klubā notikušo.

Visu šo gadu strādāju ar pilnu atdevi un atbildību, rūpējoties par savu pagastu. Gada laikā izdarīti arī daudz citi ikdienas saimnieciskie darbi, kuri liekas nepamanāmi, bet bez kuriem pagasts nevar darboties un attīstīties! Gribu uzsvērt, ka iespēja attīstīties ir, bet to visu sasniegt var tikai un vienīgi čakli strādājot turpmāk. Rūpēsimies par sevi, savu vidi. Tikai un vienīgi mēs paši varam kalt savas dzīves nākotni un patīkami dzīvot tagadnē.

Ar cieņu,
Edgars Binovs
Ozolaines pagasta pārvaldes vadītājs

paraksts

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022