• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ielīgojām un svinējām PII “Jāņtārpiņš” 35 gadu jubileju!

FaceBook  

ielgosanas paskums beksos 22062018 119 20180626 1985377678

22.jūnijs, tradicionāli, ir datums, kad Ozolaines pagastā notiek Ielīgošanas pasākums. Bet šogad šī diena bija divtik īpaša, jo vienā dienā tika svinēti uzreiz 2 svētki- gan saulgriežu ieskandināšana, gan Ozolaines pagasta PII “Jāņtārpiņš” 35 gadu jubileja!

ielgosanas paskums beksos 22062018 12 20180626 1800531063

Diena sākās rosīgi un svētku noformējumā tika tērpts gan Ozolaines pagasta Līgo kalns, gan “Jāņtārpiņa” telpas, ābeļdārzs un rotaļu laukums. Bet pirmais šīs dienas īpašais viesis- Latvijā cienījamā zāļu sieva Līga Reitere no Ventspils- ieradās jau pusdienlaikā, lai ikvienam gribētājam, ieskandinot saulgriežu svinības, mācītu vainagu un ziedu kroņu pīšanu un vainagu dancināšanas rituālu… Līga stāstīja arī par Dievišķo spēku piesaukšanu, par Jāņu rituāla būtību un- kā to izpildīt pašam savu svētku svinībās, par ārstnieciskajām zālītēm, ko ievākt saulgriežos, un par to pielietojumu uzturā, skaistumkopšanā un ārstniecībā.
ielgosanas paskums beksos 22062018 91 20180626 1734658991

Kamēr tapa skaisti ziedu vainagi, pēcpusdienā savas durvis viesiem vēra arī viesmīlīgās PII “Jāņtārpiņš” telpas. Ciemiņi tika vesti ekskursijā pa dārziņa telpām, iepazīstināti ar mācību iestādes ikdienu, bet pēc tam visi, kuri bija ieradušies svinībās- bijušie un esošie darbinieki, absolventi un ciemiņi- tika aicināti uz svinīgo pasākumu.

IMG 4581

Koncerts tika atklāts ar PII pedagogu sagatavoto dziesmu “Jāņtārpiņ, kas tavā lukturī uguni kur?...”, simboliski veltot to ikvienam bijušajam un esošajam iestādes darbiniekam, jo iestādes vadītāja Valentīna Mališeva ir pārliecināta, ka “uguns kurēji”, kas ir atbilde uz šīs dziesmas retorisko jautājumu, ir visi tie cilvēki, kuri dārziņa radīšanā, attīstībā, izaugsmē un ikdienas gaitās ir ielikuši savu darbu, attieksmi, enerģiju, viens otrs darbinieks- arī visu mūžu, nostrādājot šeit līdz pat pensijas vecumam… Koncertā, muzicējot un dziedot, uzstājās gan esošie dārziņa audzēkņi, gan bijušie- kuri šobrīd ir jau Liepu pamatskolas skolēni. Pasākuma īpašā viešņa bija PII pirmā vadītāja Regīna Pranča, kura vadīja dārziņu no pirmajām tā pastāvēšanas dienām. Viņa dalījās atmiņu stāstos par to, kā iestāde tika būvēta, par to, cik cilvēki toreiz bija priecīgi, ka Ozolaines pagastam beidzot būs pašiem savs dārziņš un bērnus nevajadzēs vadāt uz Garkalni, kā arī sveica dārziņu lielajos svētkos, vēlot izaugsmi un attīstību. Iestādes kolektīvs atsauca atmiņā dažādus brīžus- gan to, ka kādreiz iestādē ir bijuši vien 8-10 grādi un bērniem nācies uzturēties telpās siltajās āra apstākļiem paredzētajās drēbēs; lepnums pārņēma par to, kā savulaik, ar pašu cilvēku pūlēm, dārziņš tika nosargāts no izputināšanas, no izlaupīšanas un iestādes slēgšanas brīdī, kad sākās tā saucamā “perestroika”. Prieks bija atskārst, ka vairāki no bijušajiem dārziņa audzēkņiem patreiz strādā Ozolaines pagasta pārvaldē un tai pakļautajās struktūrās, tai skaitā Ozolaines pagasta pārvaldes vadītājs Edgars Blinovs, Ozolaines pagasta sociālā darbiniece Jekaterina Bondarenko un paša PII “Jāņtārpiņš” skolotāja Diāna Čistjakova u.c. Gan bijušie, gan esošie darbinieki jūsmoja par to, ka šai vietai ir neparasta aura un īpaša gaisotne, kas uzturēšanos šajās telpās padara omulīgu un ļoti patīkamu. PII “Jāņtārpiņš” vadītāja Valentīna Mališeva saka lielu paldies visam kolektīvam, kas ne tikai pieliek daudz pūļu, lai dārziņš tā apmeklētājiem būtu tāds, kāds tas ir šodien un katru dienu, bet arī par lielo darbu, kas tika ieguldīts pasākuma sagatavošanā. Tāpat ar lielu sajūsmu un prieku paldies vārdi tiek veltīti bijušajiem PII audzēkņiem, kuri jūnija mēnesī zīmēja, krāsoja un veidoja dekorācijas pasākumam, lai šī diena visiem radītu īstu svētku sajūtu! Kolektīvu īpaši aizkustināja “OzO” jauniešu kluba, ko apmeklē bijušie PII audzēkņi, pašu rokām gatavotā dāvana- vesels komplekts pašu šūtu lacīšu jeb priekšautiņu mazajiem dārziņa apmeklētājiem! Par šajā dienā radītajām sajūtām- liels paldies visiem un katram atsevišķi, kas bija kopā ar PII “Jāņtārpiņš” tā svētku dienā!
ielgosanas paskums beksos 22062018 20 20180626 2053308861

Kamēr PII “Jāņtārpiņš ābeļdārzā vēl notika svētku pikniks, Līgo kalnā jau pulcējās pirmie ielīgot gribētāji. Vakara programma sākās ar Čornajas teātra draugu kopas izrādi “Kuozu goda jubiļeja”, pēc Danskovītes lugas “Ontons i Anne” motīviem. Aktieri meistarīgi spēlēja un smīdināja sanākušos skatītājus ar sirsnīgiem un amizantiem jokiem iz dzīves, savukārt Čornajas folkloras kopa “Ausmeņa” papildināja izrādi ar muzikālu “rozīni”, padarot to skatītājiem vēl interesantāku.

ielgosanas paskums beksos 22062018 37 20180626 1442557698

Turpinājumā svētku koncertā uzstājās ciemiņi no Feimaņiem- Ilgas Smanes deju studija ar kolektīviem “Karameles”, “Ilgrozītes” un “Fazira”, priecējot sanākušos skatītājus ar košajiem tērpiem un skaistiem priekšnesumiem. ielgosanas paskums beksos 22062018 80 20180626 2015437606

Īpašu paldies svinīgajā pasākumā teicām arī Ozolaines pagasta sieru meistarei Revitai Runčai, kuras gardos sierus pazīst daudzi Ozolaines pagastā. Arī šoreiz sanākušos svētku svinētājus cienājām ar 3 veidiem tieši Revitas gatavoto sieru.

ielgosanas paskums beksos 22062018 42 20180626 2008021713

Līgo un Ielīgošanas svinības, protams, nav iedomājamas bez alus, tāpēc folkloras kopa “Zeiļa” dalījās ar alus ticējumiem, priecēja klausītājus ar alus dziesmām, bet turpinājumā ikvienam bija iespēja cienāties ar Rēzeknes alus darītavas sarūpēto alu, ko papildināja gards siera gabaliņš. Paralēli koncertam, mazajiem svētku apmeklētājiem bija iespēja darboties mākslinieces Nanditas Kirejevas vadītajā Līgo svečturīšu darbnīcā, kā arī tikt pie kāda skaista ķermeņa zīmējuma Jeļenas Bondares vadītajā hennas tetovējumu darbnīcā.
ielgosanas paskums beksos 22062018 95 20180626 1361751999

Šī vakara gaidītākie viesi bija latviešu deju mūzikas grupa “Tranzīts”, kas pastāv jau 24 gadus, līdz ar to ir kļuvuši par iecienītiem māksliniekiem klausītājiem vairākās paaudzēs. Koncerts, par godu PII “Jāņtārpiņš” 35 gadu jubilejai, notika dārziņa teritorijā, piepildot šo vietu ar vēl lielāku kņadu un burzmu, kā ikdienā ierasts. Ralfa Rubeņa skaisto dziedājumu papildināja arī dejotāji, kas ir neatņemama šīs grupas vizuālā tēla sastāvdaļa. Koncerta laikā izskanēja daudzas klausītājiem tik pazīstamas un sirdij tuvas dziesmas, “pārskrienot pāri” repertuāram no visiem grupas izdotajiem albumiem. Klātesošie dziedāja līdzi, baudīja savas mīļākās dziesmas un kavējās atmiņās par brīžiem, kas piedzīvoti vienas vai otras “Tranzīta” dziesmas laikā.
ielgosanas paskums beksos 22062018 122 20180626 1468050265

Turpinājumā visi tika aicināti doties atpakaļ uz Līgo kalnu, kur bija iespēja sildīties pie lielā svētku ugunskura un lekt lustīgā dejā muzikantes Daces Deksnes pavadījumā!
Vasaras saulgrieži ir sagaidīti un vasara ir savā pilnbriedā! Novēlu visiem izbaudīt šī gada silto laiku, vākt zāļu tējas, ar ko sildīties un ārstēties aukstajos ziemas vakaros, un baudīt visus vasaras dāvātos priekus, jo laiks steidz’ ātri un nepaspēsim ne attapties, kad jau rudens stāvēs uz lieveņa… Bet līdz tam- tiekamies 11.augustā Ozolaines pagasta svētkos, kas šogad tiks veltīti medus tēmai!

FOTOGALERIJA.

Santa Ostaša
Ozolaines Tautas nama vadītāja
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Tālr. 25127340

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022