• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Aicinām braukt līdzi un vasaras saulgriežiem Dagdā

FaceBook  

Zeila ligoAr vērienīgu pasākumu šī gada 21. jūnijā Dagdā tiks atzīmēti Saulgriežu sagaidīšanas svētki, kuri notiks Starptautiskā folkloras festivāla Baltika -2018 ietvaros un šis festivāls tiks veltīts Latvijas simtgadei. Folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu sadziedāšanās pasākums Jāņu priekšvakarā vienlaicīgi notiks visos Latvijas novados, tādējādi, apliecinot, ka mēs esam vienota tauta, ka mums ir kopējas tradīcijas, vienoti uzdevumi tautas gara bagātību saglabāšanā un nodošanā jaunākajām paaudzēm. 21. jūnijā Dagdā vienuviet sabrauks 41 folkloras bagātību kopēju kolektīvs no visiem Latgales nostūriem, malām un novadiem.
Uz šo pasākumu gatavojas arī Ozolaines Tautas nama folkloras kopa „Zeiļa”.

Svētku svinēšanas sākums plkst. 19.00 ar Jāņa bērnu sagaidīšanu (muzicēšana, līgošana), ar daudzveidīgām darbnīcām- siera vārīšanu un siešanu, ar vainagu darināšanu, aukstās zupas un zāļu tēju vārīšanu, pēc tam ar kopēju līgotāju gājienu no Saulgriežu sētas uz Saulgriežu rituāla vietu un ugunskura iedegšanu. Līgošana un Līgo nakts izdarības beigsies tikai ar kopīgu saules sagaidīšanu, kura tai rītā leks 04. un 49 minūtēs.
Aicinām visus interesentus braukt līdzi, līgot, līksmot, smelt pozotīvu enerģiju no Līgo rituāliem un pieteikties Ozolaines pagasta pārvaldē 64640171 vai pie Ozolaines pagasta Tautas nama vadītājas personīgi vai pa tālruni 25127340.
Jauku, saulainu vasaru vēlot, folkloras kopas „Zeiļa” vadītāja Ināra Blinova

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022