• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīte Bekšos

FaceBook  

latvijas valsts prezidenta raimonda vjoa vizte beksos 114 20170513 2030106319

Maija sākums visā Latvijā ir īpašs, jo 4.maijā svinam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Vēl jo skaistāku šo dienu padara tradīcija, kas pagājušajā gadā tika aizsākta visā Latvijā- Baltā galdauta svētki. Papildus tam, šis maijs visu Rēzeknes novada iedzīvotāju sirdīs ienesa arī īpašas sajūtas un lepnumu par to, ka tieši mūsu pašu novada centrā- Rēzeknē- 100 gadus atpakaļ radās un vēlāk tika piepildīts sapnis par Latvijas valsti. Pirms kopīgajām svinībām, kas notika Rēzeknes pilsētā ar daudziem vērienīgiem un skaistiem pasākumiem, ieskandinājām šos svētkus arī mūsu pašu pagastiņā un pasākums tik tiešām bija īpašs!!!

latvijas valsts prezidenta raimonda vjoa vizte beksos 19 20170513 1406259646
Šogad mēs nolēmām vienoties skaistajā visas Latvijas tradīcijā un svinēt Baltā galdauta svētkus arī Ozolaines pagasta. 4. maija diena ļaudis priecēja ar saulīti, patīkamu, siltu dienu, putnu dziesmām visapkārt un, protams, aicināja doties ārā, šo dienu padarot vēl divtik īpašāku un skaistāku. Vakarpusē klājām galdu ar baltu linu galdautu, galdā likām baltu lauku sieru, kas tapis mūsu pašu saimnieces Revitas Runčas rokās, likām galdā medu un īstu rupjmaizes kukuli, kas tapis brīnišķīgās saimnieces Vijas Kudiņas Aglonas maizes ceptuvē, uz ugunskura vārījām Latvijas laukos augošo zālīšu tēju un aicinājām visus cienāties ar šo cienastu, daudzos rosinot saldu nostaļģiju par bērnības garšu pie vecmammas laukos... Cik gan labi spēj garšot īsta rupjmaize ar biezu medus kārtu, ko papildina smaržīga, kūpoša zāļu tējas tasīte!!! Un lauku siers, gluži kā vecmammas gatavots...
latvijas valsts prezidenta raimonda vjoa vizte beksos 31 20170513 2074176861

Pirmie Baltā galdauta svētki Ozolaines pagastā ieies vēsturē arī ar ļoti īpašu notikumu- Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīti Bekšos. Valsts augstākā amatpersona, savas vīzītes Latgalē ietvaros, pieņēma mūsu uzaicinājumu un ieradās apciemot Ozolaines pagastiņa ļaudis klātienē. Augsto viesi sagaidīja Ozolaines folkloras kopas “Zeiļa” skanīgais dziedājums, kam sekoja pagasta pārvaldes vadītāja Edgara Blinova sveiciens un paša prezidenta runa pagasta iedzīvotājiem. Pēc sirsnīgas prezidenta uzrunas aicinājām viņu šajā vēsturiskajā brīdī atstāt par savu vizīti kādu paliekošu zīmi- iestādīt Ozolaines pagastā savu ozoliņu, ko akcijas “100 ozoli Latgalei” ietvaros mums dāvināja VAS “Latvijas valsts meži”.

latvijas valsts prezidenta raimonda vjoa vizte beksos 120 20170513 1420660892

Pārsteidza prezidenta vienkāršība un sirsnība, ar kādu viņš piegāja šim procesam- ozoliņa stādīšanas procesā Raimonds Vējonis aicināja pielikt palīdzīgu roku pašus mazākos ozolainiešus un pabeidza koka stādīšanu, kārtīgi piespiežot zemi apkārt stādījuma vietai, nebaidoties sasmērēt izpucētās kurpes. Lai turpmāk ikviens zinātu, kas šo ozolu ir stādījis, kad tas noticis un kādas akcijas ietvaros, lūdzām prezidentam blakus ozoliņam iestiprināt arī iepriekš sagatavotu šiltīti, kas turpmāk kalpos kā liecība šim nozīmīgajam notikumam. Ozola stādīšanas procesu folkloras kopa “Zeiļa” papildināja ar šim brīdim ļoti piemērotu dziesmu “Kuplys auga ūzuļeņis”, bet jau pēc tam folkloras kopas vadītāja Ināra Blinova uzrunāja prezidentu, atceroties, kā 2009.gadā šajā pašā vietā viesojās iepriekšējais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers un kā amizantā veidā radās dziesma, ko tagad folkloras kopa sauc par savu “prezidentu sagaidīšanas dziesmu”. Tad nu turpinājumā, protams, Raimondam Vējonim par godu šī dziesma arī tika izpildīta. Noslēgumā aicinājām pagasta iedzīvotājus un prezidenta kungu iemūžināt šo mirkli kopīgā fotogrāfijā.

latvijas valsts prezidenta raimonda vjoa vizte beksos 130 20170513 1179713263

Pateicībā par nozīmīgo vizīti, dāvinājām prezidentam skaistu dāvanu, kas veidota no mūsu pašu pagasta un Latgales cilvēku radītām vērtībām. Skaistā keramikas darbnīcas “Cukrasāta” keramiķu Violas- Annas Bīriņas un Staņislava Viļuma melnās keramikas traukā likām Ozolaines pagasta biškopes Jevģēnijas Lazovskas (bioloģiskā saimniecība “Jāņmuiža”) bišu sarūpēto medu, Aglonas maizes muzeja saimnieces Vijas Kudiņas sarūpēto garšīgo un skaisto maizīti, ko rotāja jumīša zīme un vārpu raksts, kā arī grāmatu ar Rēzeknes novada skaistajiem dabas skatiem.

FOTOGALERIJA

Santa Ostaša
Ozolaines Tautas nama vadītaja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022