• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Liepu pamatskolā pirmo reizi notika spēle “Laimīgais 1000 konfekšu ieguvējs”

FaceBook  

sple laimgais 1000 konfeksu ieguvjs 1 20170502 1023499058

Mūsdienu bērni īpaši neaizraujas ar dabaszinātnēm. Bērniem labāk patīk virtuālā pasaule. Pēdējos gados Latvijas skolās krītas sekmju līmenis eksaktajos mācību priekšmetos: matemātikā, fizikā u.c. Mūsdienu skolēni atšķiras no tiem skolēniem, kādi bija pirms 10-20 gadiem. Viņi raduši darīt to, kas viņiem patīk, un piespiest viņus mācīties garlaicīgās teorēmas vai risināt neinteresantus uzdevumus ir grūti.
Lai veicinātu skolēnu interesi par mācību priekšmetiem, skolās tiek organizētas mācību priekšmetu nedēļas.

sple laimgais 1000 konfeksu ieguvjs 5 20170502 1741311982

Liepu skolā mēs veicinājām skolēnu interesi par matemātiku, apvienojot matemātikas uzdevumus un mūsdienu jaunās tehnoloģijas.
Izmantojot skolā esošo tehniku, mēs noorganizējām spēli “Laimīgais 1000 konfekšu ieguvējs”. Spēle tika veidota pēc slavenās spēles “Kurš grib kļūt par miljonāru?” parauga. Matemātikas skolotājas izstrādāja spēles noteikumus un sagatavoja uzdevumus. Lai kļūtu par spēles dalībnieku, skolēniem bija jāizpilda virkne sarežģītu matemātisku uzdevumu, tie bija atšķirīgi sākumskolai un pamatskolai. Atlases kārtu ne visi izturēja. Par laimīgajiem spēles dalībniekiem kļuva: Ruslans Voronovs un Karina Orlova, Maksimilians Savickis un Veronika Anosova, Darja Kuzņecova un Agnese Kozlovska, Laura Greiškāne un Kristina Stoļarova, Viktorija-Diāna Stikute un Liāna Lukaševa, kā arī Niķita Hlomovs.
sple laimgais 1000 konfeksu ieguvjs 15 20170502 1741431014

Lūk, pienāca sengaidītā diena. Zālē nebija brīvu vietu. Spēle notika 2 posmos. Spēli uzsāka skolēni no jaunākajām klasēm, vēlāk spēlēja vecāko klašu skolēni. Dalībnieki ļoti uztraucās, brīžiem uztraukums neļāva koncentrēties un sniegt pareizo atbildi. Vienlaikus spēle aizrāva visus. Pasākums ieilga un bija apmēram 2 stundas garš, neviens negribēja atstāt zāli. Pareizās atbildes uz aizraujošajiem matemātikas jautājumiem meklēja visi-gan dalībnieki, gan skatītāji. Neskatoties uz to, ka neviens neieguva kārotās 1000 konfektes, visi dalībnieki guva lielu gandarījumu. Spēlētāji un skatītāji vienbalsīgi nolēma, ka spēlei jākļūst par tradīciju un tā jāturpina. Nākamā spēle, kurā piedalīsies skolēni kopā ar saviem vecākiem, notiks mācību gada beigās - 29.maijā.

FOTOGALERIJA ŠEIT.

Gaļina Bogdanova
Liepu pamatskolas struktūrvienības vadītāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022