• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Miķeļdienas svētki Liepu pamatskolas skolēniem

FaceBook  

miedienas svtki 22 20161005 1249395722

Ar lielu nepacietību un interesi Liepu pamatskolas skolēni gatavojās gadskārtējiem Miķeļdienas svētkiem- mācījās tautasdziesmas, rotaļas, mīklas, ticējumus. Taču vislielāko interesi gan lielajiem, gan mazajiem izraisīja iespēja šo svētku ietvaros tirgot savu preci. Pateicoties vecāku rūpēm tika gan cepts, gan vārīts, gatavots, veidots viss, ko varētu pārdot Miķeļtirgū. Arī šogad netrūka ne pircēju, ne pārdevēju, ne rosības, ne jautrības.

miedienas svtki 2 20161005 1571566707

Pēcsvētku dienā, lai noskaidrotu, vai ir vajadzīgi šādi svētki un ko tie mums dod, es pajautāju dažiem Miķeļdienas dalībniekiem. Lūk, dažas no atbildēm.

Arturs: „Es domāju, ka vajadzīgi, jo ir jautri”.

Veronika: ”Šādus svētkus jārīko biežāk, lai mēs iemācītos pirkt un pārdot”.

Diāna: „Daži cilvēki skumst. Svētki viņus iepriecina un viņi paliek jautri”.

Darja: „Svētkus jārīko bieži, tiem jābūt mūsu dzīves daļai. Mēs smejamies, priecājamies un iepriecinām citus. Ja nebūs svētku, būs ļoti skumji”.

Pavels: „Man vienalga, ir svētki vai nav”.

Maksimilians: ”Preces vajag pārdot lētāk, tad  cilvēki visu izpirks un nekas nepaliks nepārdots. Taču ēdamās lietas nevajag pārdot tik treknas. Es pārēdos un man bija grūti rotaļāties”.

Kristaps: ”Man ļoti patīk šādi svētki. Daudz jautrības, var pirkt un pārdot no saviem biedriem garšīgas lietas, var parotaļāties un labi izskrieties”.

Inese: ”Patika, ka atraktīvs bija pašu svētku ievads un ļoti patika sievas taututērpos. Šādi svētki palīdz mazākumtautību bērniem apgūt latviešu tautas tradīcijas un senču atstāto nemateriālo kultūras mantojumu”.

Gaļina: „Es šos svētkus redzu vairāk   no praktiskās puses. Bērni reālajā dzīvē  gūst komercprasmes, salīdzina, ko pārdot ir izdevīgi, ko nē, gūstot prieku no pašu nopelnītās naudas”.

Alina: ’’Ļoti jautri, interesanti. Mēs dzīvojam Latgalē, tāpēc jāzina šīs puses tautas tradīcijas”.

Nellija: ”Svētki viennozīmīgi vajadzīgi, jo paplašina skolēnu redzesloku, sniedz jaunas zināšanas un brīvā laika pavadīšanas iespējas”.

FOTOGALERIJA

Svētkus vēroja,piedalījās tajos un veica aptauju
Liepu pamatskolas skolotāja Ināra Blinova

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022