• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ozolaines pagastā bērni „Bērnības svētkos” pulcējās uz „Feju ballīti”

FaceBook  

brnbas svtki 05062016 3 20160607 1641238359

Pilsētas bērniem “Bērnības svētki” diemžēl nav pārāk zināms pasākums, taču pagastos šī kādreiz iedibinātā tradīcija joprojām tiek piekopta un gadu no gada visi pagastā reģistrētie piecgadīgie bērni tiek aicināti nosvinēt savus svētkus. Arī Ozolaines pagastā “Bērnības” svētki ir ikgadēja tradīcija, un pagājušajā svētdienā, 5.jūnijā, arī mēs aicinājām mūsu piecgadniekus pulcēties svaigā gaisā brīvā dabā Bekšu ciemata skaistajā Līgo kalnā uz “Feju ballīti”, kā mēs to amizanti nosaucām. Šogad ielūgumus ierasties saņēma 22 Ozolaines pagastā reģistrētie bērni.

brnbas svtki 05062016 4 20160607 1634101586

Tā nu svētdienas pusdienlaikā mazie svētku vaininieki kopā ar ģimenēm ieradās uz svinību vietu, kur viņus sagaidīja Fejas, katram no svinētājiem dāvinot princešu un prinču kronīšus, jo svētki taču notika Feju karaļvalstī un mazie svinētāji, kuri saņēma ielūgumus, noteikti bija pelnījuši šos rekvizītus, lai svētku dienā justos patiesi īpaši. Pasākuma pirmajā daļā mazajiem ķipariem par godu notika svētku koncertiņš, kurā uzstājās meitenīte vārdā Gabriella Smane no Ozolaines PII “Jāņtārpiņš”, visus priecējot ar oriģinālu deju priekšnesumu “Lelles deju”. Ļoti interesantu priekšnesumu rādīja balles deju dejotāji Liāna Saule un Raivis Lustiks. Starp uzstāšanās reizēm Fejas veda bērnus rotaļās, lai mazajiem svinētājiem nekļūtu garlaicīgi un valdītu viņiem pierastā rosība. Bērnus savā valstībā sveicināja dažādas fejas- Zobu feja kopā ar bērniem mācījās kārtīgi tīrīt zobiņus un par čaklu mācīšanos bērnus apbalvoja ar īstām zobubirstēm. Saldējuma feja kopā ar bērniem izspēlēja saldējuma sagatavošanas procesu, Cukurvates feja ar bērniem kopā mēģināja iedomāties, kā gatavojas cukurvate un beigās visi bērni kopā ar Fejām griezās riņķī vien, attēlojot cukurvates tapšanas procesu.

brnbas svtki 05062016 1 20160607 1527552865

Liepu pamatskolas teātra pulciņš rādīja izrādīti par palaidnīgo Meža feju, kura, gluži tāpat kā paši bērni, mēdz piestrādāt visādas palaidnības, kuras pēc tam nav nemaz tik viegli atrisināt. Nu un beigās Liānas Saules skanīgajā balstiņā izskanēja dziesma “Krāsainie sapņi”. Tās laikā bērniem bija uzdevums iedomāties savu viskvēlāko sapnīti, jo pēc dziesmas bērni kopā ar fejām laida gaisā hēlija balonus, simboliski palaižot gaisā savus sapnīšus, kurus, tur augšā, kāds noteikti sadzirdēs un piepildīs. Bet, kā jau svētkos, “jubilārus” nedrīkstēja atstāt arī bez dāvanām. Tāpēc visi mazie piecgadnieki saņēma interesantas, radošas un izglītojošas dāvanas par atmiņu no svētkiem!

brnbas svtki 05062016 2 20160607 1305836448

Pasākuma turpinājumā bērnus gaidīja dažādas izklaides un, protams, gardumi. Bērni cienājās ar saldējumu, suliņām un kūkām. Bērnus vizināja “Ponivillas” mazais, mīlīgais ponijs. Liela rinda izveidojās pie sejiņu apzīmēšanas galdiņa, jo katrs mazais svētku dalībnieks gribēja krāsainu tauriņu, supervaroņu, ziedu un citu motīvu zīmējumus sev uz sejas. Ģimenēm tika dota iespēja tikt pie skaistām ģimenes bildēm profesionālas fotogrāfes Irinas Kunickas izpildījumā. Tiem, kam enerģijas bija visvairāk, vēl pietika spēka, lai pasākumu noslēgtu ar kārtīgu izlēkāšanos batutā. Un, kā jau bērnības svētkos ir pieņemts, mazos svinētājus gaidīja šūpoles, kuras nu jau var saukt par ļoti īpašām, jo tās ir šūpoles, kurās bērni tiek šūpināti jau vairāk kā 50 gadus. Lai arī šūpoles vairs nav tik skaistas, tomēr ietērpām tās košā svētku “tērpā”, kas ļoti labi iederējās pasākuma noformējumā.
brnbas svtki 05062016 5 20160607 1571433283

Vienīgais, kas mūs pievīla šajos svētkos, bija aukstais laiks un spēcīgais vējš, kas daudzus mazos svinētājus ātri vien nosaldēja, liekot doties prom. Pietrūka saulītes siltuma, lai svētkus varētu izbaudīt vēl jaukāk. Paldies atsaucīgajām Fejām no PII “Jāņtārpiņš” un visai tehniskajai un radošajai komandai, kas pielika savu palīdzīgo roku pasākuma tapšanā!
Ceram, ka bērniem bija liels prieks viesoties mūsu Feju valstībā!

FOTOGLAERIJA ŠEIT.

Santa Ostaša
Ozolaines Tautas nama vadītāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022