• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Liepu pamatskolas skolēnu teātra pulciņš plūc laurus skatē un dodas koncertēt!

FaceBook  

teatris1

Bērni skolā pavada lielu daļu sava laika, tāpēc skolai ir jābūt ne tikai iestādei, kurā skolēni apgūst zināšanu „kalnus”, bet arī vietai, kur viņi veidojas par personībām un attīsta savas spējas, talantus un dažādas iemaņas. Šajā sakarā katru gadu skolām un pagastu pašvaldībām tiek paredzēti līdzekļi dažādu pulciņu darbam. Tai skaitā jau daudzus gadus Liepu pamatskolā darbojas „Skolas teātris ”un „ Leļļu teātris”, kurus vada skolotājas Marija Golubcova un Anna Smirnova.

teatris2

Teātra spēlēšana bērnus uztur fiziskā formā, māca disciplīnu, radošu domāšanu, atjautību dažādās dzīves situācijās, artistiskumu un daudzas citas vērtīgas prasmes. Viņiem jābūt izturīgiem, pacietīgiem, smaidīgiem, jāspēj pievērst skatītāju uzmanību. Tas ir smags darbs, jo jāiemācās teksts, jāprot izteikt savas jūtas, tēlojot attiecīgo iestudējuma personāžu. Šī kopējā darba rezultāti vēlāk redzami ikvienam skatītājam. Ar prieku jāatzīst, ka katru gadu skolu teātru skatē Liepu pamatskolas teātra pulciņš gūst godalgotās pirmās vietas. Arī šī mācību gada darbs nav bijis veltīgs, jo šogad Teātru skatē, kas notika 17.maijā Audriņu pagasta kultūras namā, mūsu teātra pulciņš un tā rādītā izrāde ieguva 1. pakāpes godalgu un uzslavu par aktieru mākslu. Tā kā šogad mūsu teātra komanda ir labi pacentusies un to ir pierādījis arī augstais apbalvojums Teātru skatē, tad esam nolēmuši „neturēt sveci zem pūra” un ar savu aktiermeistarību vēlamies iepriecināt arī citus.

teatris

Pirmo koncertiņu sniedzām paši savā skolā, kur aicinājām visus skolotājus un skolēnus uz Teātra izrādi „Mežonīgais zaķis”, bet 26.maijā devāmies uz Rēzeknes pilsētas Veco ļaužu pansionātu, kur, sadarbībā ar Ozolaines Tautas nama vadītāju Santu Ostašu, Liepu skolas ansamblīti „Mākonītis” skolotājas Ināras Blinovas vadībā un daudziem talantīgiem Liepu skolas bērniem, sniedzām labdarības koncertu pansionātā mītošajiem un strādājošajiem cilvēkiem. Mazajiem māksliniekiem izdevās koncerta apmeklētājus gan aizkustināt, gan saraudināt, gan sasmīdināt, sniedzot plašu sajūtu gammu no saviem priekšnesumiem. Arī mūsu radošā komanda saņēma milzīgu prieku un gandarījumu par paveikto labo darbu, tāpēc jau tuvākajā laikā apsveram domu doties ciemos arī uz citiem sociālās aprūpes namiem Rēzeknes novadā, lai iepriecinātu vecos un vientuļos cilvēkus ar saviem priekšnesumiem un dzirkstelīti prieka, kas kūsā mūsu bērnos!

FOTOGALERIJA ŠEIT.

Marija Golubcova
Liepu pamatskolas skolotāja
Santa Ostaša
Ozolaines Tautas nama vadītāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022