• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Atbalstīta 4 dienu vasaras nometne “KOPĀ!” Ozolaines pagasta bērniem

FaceBook  

brnu nometne ozolaineszeme 2 20150706 2092686276

Rēzeknes novada Jaunatnes nometņu un neformālo apmācību projektu konkursā jau otro gadu pēc kārtas tika atbalstīts Ozolaines pagasta pārvaldes vasaras nometnes projekts. 2015.gada nometnes tēma bija saistīta ar vides aizsardzības jautājumu apgūšanu, bet šovasar bērni un jaunieši apgūs starpkultūru dialoga un tolerances veicināšanas jautājumu, 4 dienu nometnē “Kopā!”. Nometnes norises laiks Ozolaines pagastā 2016.gada jūnijs. Nometnes dalībnieki Ozolaines pagasta un apkārtējo pagastu bērni un jaunieši vecumā no 8 līdz 16 gadiem, kopskaitā 20 cilvēki.

Nometnes saturiskās idejas pamatā ir atziņa, ka pasaule, kurā dzīvojam, ir daudzveidības un atšķirību pilna. Dialogs starp kultūrām sākas ar vēlmi uzzināt un izprast šos dažādos pasaules uzskatus, viedokļus un vērtības, kā arī mācīties no tiem, kuri uz pasauli raugās savādāk. Savstarpēji bagātinošs dialogs ir atvērta komunikācija, kuras laikā mēs ar cieņu viens pret otra viedokli apmaināmies idejām un skaidrojam viens otram atšķirīgos domāšanas un pasaules skaidrošanas procesus. Šī komunikācija potenciāli bagātina katru tās dalībnieku: dod iespēju labāk iepazīt sevi, padziļināt pašizziņu un pasaules uzskatu.
Nometnes “Kopā!” mērķis ir sekmēt Rēzeknes novada mazākumtautību jauniešu aktīvas pilsoniskās apziņas veidošanu, veicinot vienotību un attīstot sadarbību ar pamatnācijas jauniešiem, kā arī apgūt iemaņas starpkultūru dialoga veidošanā un savstarpējā tolerancē.
Nometnes uzdevumi: teorētiskais aspekts “Kopā interesantāk!” - veicinot bērnu un jauniešu izpratni par dažādību, vairojot viņu toleranci pret citādo, noorganizēt interaktīvu nodarbību – diskusiju ciklu „Starpkultūru dialogs”; attīstot tolerances un citādā izpratni, izmantojot gūtās zināšanas par citām kultūrām savienojumā ar prasmi piemērot šīs vispārējās zināšanas konkrētam cilvēkam un situācijai, palielinot jauniešu līdzdalību vietēja līmeņa pilsoniskās sabiedrības attīstībā, veicinot jauniešu radošumu, izveidot plakātus projekta tēmas kontekstā un nometnes beigās iekārtot to izstādi Ozolaines pagasta pārvaldē. Otrs nometnes uzdevums “Kopā drošāk!” ir nodrošināt mērķtiecīgu audzināšanas vidi bērnu pozitīvās komunikācijas prasmju attīstībai sociālajā, emocionālajā un izziņas darbībā, organizējot nakts pārgājienu un sportiskas aktivitātes teorētisko zināšanu nostiprināšanai un praktiskam pielietojumam.

2015.gada bērnu vasaras nometne ,,OZOL(aines)ZEME’’ FOTOGALERIJA.

Inga Drele
Projektu vadītāja

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022