• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Liepu pamatskolas skolēnu iespaidi par ekskursijām uz Daugavpili

FaceBook  

liepu pamatskolas iespaidi par ekskursijm uz daugavpili 8 20150603 2046235413

Ludmila Vinogradova
Liepu pamatskolas skolotāja

Mācību gada beigās 26. maijā Liepu pamatskolas pirmklasniekiem bija priecīga un laimīga diena. Skolēni devās ekskursijā uz Daugavpili. Šī ekskursija - apbalvojums skolēniem par labu uzvedību visa mācību gada garumā.
Liepu pamatskola jau trešo gadu piedalījās Eiropas Sociālā fonda programmā „ Atbalsts pozitīvai uzvedībai” (turpmāk - APU) projektā un aktīvi realizēja projekta mērķi - uzlabot skolēnu uzvedību. Skolā izstrādāta noteikta punktu sistēma. Lai atbalstītu skolēnus tika paredzēti apbalvojumi. Mācību gada beigās apkopojām rezultātus un secinājām ka 1. vietas ieguvēji – pirmklasnieki. Uzvarētājiem Ozolaines pagasta pārvalde piedāvāja bezmaksas autobusu ekskursijai.

liepu pamatskolas iespaidi par ekskursijm uz daugavpili 7 20150603 1740948373

Skolēni biji ļoti priecīgi un uzreiz nolēmām braukt uz Daugavpili. Agri no rīta devāmies braucienā kopā ar skolotāja palīgu Valentīnu Laizāni un autobusa vadītāju Ilmaru Svikšu. Apskatījām Daugavpils Olimpisko Centru un divas stundas peldējāmies baseinā un burbuļvannās. Apmeklējām Latgales Zoodārzu.

liepu pamatskolas iespaidi par ekskursijm uz daugavpili 6 20150603 1388803293

Zoodārza ekspozīcijā un laboratorijā dzīvo dažādi eksotiskie dzīvnieki, pērtiķi, žņaudzējčūskas, krokodili, bruņurupuči, iguānas. Bērniem bija iespēja paturēt rokas bruņurupučus. Dienas otrajā pusē devāmies uz pikniku ļoti skaista vietā pie Daugavas – atpūtas parkā „Stalkers”. Īpaši labiekārtotais parks atrodas gleznainā vietā Daugavas krastā meža ielokā dabas parka “Daugavas loki” teritorijā. Tur atrodas bērnu laukumi, āra grili, terases, lapenītes. Meža parkā ir izveidoti unikāli celtniecības objekti cietokšņa veidā. Tūristiem ir dota iespēja uzzināt meža parka interesanto un noslēpumaino tapšanas vēsturi. Saimnieks Rihards Eigims viesmīlīgi satika bērnus, pastāstīja par parku. Skolēni ilgi priecājās par skaisti sakopto parku. Atpakaļceļā skolēni noguruši un laimīgi gulēja autobusā un pēc ekskursijas bērni apsolīja uzvesties skolā vel labāk. Uzskatu, ka vislabākā mācību metode savas dzimtās vietas iepazīšanā – ir ekskursija. Paldies par iespēju iepazīstināt skolēnus ar skaistajām un interesantajām vietām mūsu dzimtajā Latgales novadā.


liepu pamatskolas iespaidi par ekskursijm uz daugavpili 14 20150603 1860244157

Olga Rapša
5.klases audzinātāja

APU projekta ietvaros, 27. maijā Liepu pamatskolas 5. klases skolēni ar savu klases audzinātāju devās ekskursijā uz Daugavpili. Daugavpils pilsētas centrā viņus sagaidīja gids, ar kuru visi kopā devās uz Daugavpils cietoksni. Tas ir ne tikai nozīmīgs arhitektūras objekts, bet arī Daugavpils pilsētas simbols.

liepu pamatskolas iespaidi par ekskursijm uz daugavpili 11 20150603 1191785125

Pusotras stundas ilgas ekskursijas laikā skolēni uzzināja daudz interesantu faktu no Daugavpils pilsētas un cietokšņa vēstures un apskatīja daļu no cietokšņa teritorijas, jo tā platība ir lielāka par 150 ha. Tālāk grupa devās uz atpūtas parku „Silene”, kas atrodas 25 km attālumā no Daugavpils.

liepu pamatskolas iespaidi par ekskursijm uz daugavpili 12 20150603 1434232319

Bērni guva neaizmirstamas sajūtas, prieku un azartu, spēlējot peintbolu un kāpjot pa virvju trasi „Lūšu taka”.
liepu pamatskolas iespaidi par ekskursijm uz daugavpili 5 20150603 1106193475

Kopumā ekskursija izdevās ļoti interesanta un aizraujoša!


 liepu pamatskolas iespaidi par ekskursijm uz daugavpili 3 20150603 1045744183

Viktorija Repecka 8.klases skolniece
Nadežda Savicka Liepu pamatskolas.

Mūsu skolā jau sen ir izvējojusies tradīcija, ka tiek apbalvoti skolas labākie skolēni, kuri gada laika labi un teicami mācījās, aktīvi piedalījās skolas dzīvē. Šogad mūsu skolēni apmeklēja “Silenes” atpūtas parku un Daugavpils olimpisko centru.
Skolēniem ļoti patika brauciens. Daudzi dalījās gūtajos iespaidos gan ar vecākiem, gan ar klases biedriem.
Silenes parkā bērni sadalījās divās grupās. Viena grupa devās uz “Lūšu taku”. Jāsaka, ka daudziem mūsu bērniem ir jau pieredze “Lūšu takas” iekarošanā un savu spēku apliecināšanā, bet tos bērnus, kuri ierodas pirmo reizi instruktori iepazīstināja, gan ar trases veikšanas kārtību, gan ar nepieciešamajiem drošības pasākumiem.
Otra grupa varēja izbaudīt īstas vīru cīņas pirmklasīgi aprīkotajā peintbola laukumā.
Pēc fiziskam aktivitātēm Silenes parkā bērni labprāt izbaudīja visus Daugavpils olimpiskā centra baseina sniegtos pakalpojumus.
Gribam pateikties Ozolaines pagasta pārvaldes vadītājam par piedāvāto iespēju izmanot bezmaksas autobusu.

FOTOGALERIJA ŠEIT.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022