• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ozolaines jaunieši aicina uz diskusiju "Vai varat redzēt, ko redzu es? Vai es redzu to, ko redzat jūs?"

FaceBook  

KM DNVOAC

Latgales NVO Projektu programmas ietvaros biedrība “Latgales Multimediju darbnīca” (Ozolalaines pagasta jaunieši) no 2015.gada 15.februāra organizē projekta “Jaunietis. Rīcība. Dialogs.” aktivitātes.

Projekta mērķis ir sekmēt Rēzeknes novada mazākumtautību jauniešu aktīvas pilsoniskās apziņas veidošanu, veicinot vienotību un attīstot sadarbību ar pamatnācijas jauniešiem, kā arī apgūt iemaņas starpkultūru dialoga veicinošu pasākumu, kas vērsti uz sabiedrības savstarpējās sapratnes un saliedētības veidošanu un stereotipu mazināšanu, organizēšanā.

Viena no projekta aktivitātēm Interaktīvs seminārs – diskusija „Starpkultūru dialogs” notiks jau 29.martā 12.00 Ozolaines pagasta TN. Semināra mērķis - dalīties viedokļos un pieredzē izpratnē par dažādību, attīstot jauniešos pozitīvi vērtējošu attieksmi pret daudzveidīgām tradīcijām, sabiedrības, kultūras izpausmēm. Seminārā paredzēta diskusija ar jauniešiem par jautājumiem, kas viņus personīgi uztrauc. Kur un kā, viņuprāt, sadzīvē, skolā, mājās, pagalmā u.c. izpaužas diskriminācija, nevienlīdzīga, negodīga attieksme, netaisnīgums. Kas ir starpkultūru dialogs? Ko tas nozīmē man kā indivīdam un sabiedrības loceklim? Kā es varu piedzīvot un veicināt starpkultūrudialogu? Kādi ir tā ieguvumi?” …u.c.
Diskusijā aicināti piedalīsies 20…25 dažādu mazākumtautību un latviešu jaunieši, sadarbības partneri no citu tuvējo pagastu jauniešu centriem un organizācijām (Malta, Ozolmuiža, Dricāni, Audriņi, Verēmi, Ilzeskalns, Rogovka, u.c.). Semināra ilgums 3 ,h, vadītāja Iveta Balčūne).

Laiks

Aktivitāte/temats

Atbildīgais

12.00-12.15

Iepazīšanās.

I.Balčūne, L.Rasima

12.15 –12.45

Ievads starpkultūru komunikācijas tēmā.

I.Balčūne,

12.45 –13.30

Starpkultūru komunikācijas aspekti:

  • "Aisberga modelis", "Četru ausu modelis", "Apburtais loks", "Dubults neplīst" u.c.

 

13.30 –13.45

Kafijas pauze

L.Rasima

13.45 –14.45

Starpkultūru komunikācija multikulturālajā sabiedrībā.

  • Tolerance kā dzīvesveids

  • Tolerances treniņš

I.Balčūne,

14.45 –15.00

Noslēguma diskusijas aplis.

I.Balčūne

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022