• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


VIENKĀRŠOTĀSRENOVĀCIJAS BŪVDARBI PII „JĀŅTĀRPIŅŠ“ JAU VEIKTI 70%

FaceBook  

decembra skums ozolaines pagast 22 20141202 1171023850

Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) projekta „Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai pirmsskolas izglītības iestādē „Jāņtārpiņš" " Nr. KPFI-15.3/156 ietvaros būvdarbi rit sākot no 2014. gada 29. septembra. Šajā laikā pirmskolas izglītības iestādē „Jāņtārpiņš", kas atrodas Ozolaines pagasta Bekšu ciemā, ir veikti vienkāršotās renovācijas būvdarbi apmēram 70% apjomā no plānotā, tādējādi samazinot siltuma zudumus, kuri līdz šim radās caur ailēm, logiem un durvīm paaugstinātu termisko tiltu rezultātā. Pārskata periodā arī turpinās ventilācijas sistēmas renovācija un pilnveide.

Kā atzīst būvdarbu vadītājs Viktors Sidorovs (SIA „ASKO AS"), tad lielā mērā šādus straujus tempus nodrošināja tas, ka vienojoties ar Rēzeknes novada pašvaldību un citām struktūrām, PII „Jāņtārpiņš" darbība tika pārcelta uz pagaidu mītni Ozolaines pagasta teritorijā. Līdz ar to tiek plānots, ka decembra vidū pilnībā tiks pabeigti ventilācijas renovācijas darbi, kas skar gan iekštelpas, gan jumta daļu un to norise aptver visu dārziņu. Noslēdzoties šiem darbiem tiks veikta telpu iekšējā apdare, atjaunojot telpu griestu segumu un veicot dekoratīvo sienu krāsošanu. Uzskatu, ka projekts ir labās prakses piemērs, jo tā norisē aktīvi iesaistās arī PII „Jāņtārpiņš" vadītāja Valentīna Mališeva, kas piedalās arī renovācijas risinājumu izvērtējumā no estētiskā un iestādes darbības viedokļa. Un autoruzraugs un būvnieks izvēloties, piemēram, sienu krāsu toņus, konsultējas ar bērnudārza vadītāju, lai risinājums būtu pieņemams ne tikai tehniski, bet arī iederētos kopējā dārziņa vizuālajā tēlā.
Projekta norise ir plānota arī ziemas periodā – decembrī un janvārī, kad apkārtējā gaisa temperatūra ir vai var būt zem nulle grādiem pēc Celsija skalas. Tāpēc noteiktu darbu izpilde ir tehniski neiespējama un nepieļaujama. Tā 19. novembrī projekts saņēma būvuzrauga Ulda Stukļa (SIA „RS Property") iesniegumu par ārējo apdares darbu pārtraukšanu, jo gaisa temperatūra sāka būtiski ietekmēt izpildīto darbu kvalitāti. Līdz ar to tika pieņemts lēmums pārtraukt šo darbu veidu, plānojot tos pavasarī. Pašlaik notiek atlikto darbu detalizācija un pārcelto izmaksu aprēķināšana. Vienlaikus jāsaka, ka šie atliktie darbi neietekmē projektā sasniedzamos rādītājus - oglekļa dioksīda emisijas samazinājumu vismaz 25505.43 kgCO2 gadā un oglekļa dioksīda emisijas samazinājums vismaz 0,59 kgCO2/euro, jo skar fasādes vizuālo daļu, tāpēc objekta nodošana, ar atliktiem būvdarbiem, tiek plānota janvārī, bet atlikto darbu pabeigšana – līdz 2015. maijam.

decembra skums ozolaines pagast 8 20141202 1680116488

Realizētā projekta rezultātā tiks veikta ēkas fasādes un jumta pārseguma siltināšana, būtiski samazināti siltuma zudumi, kuri līdz šim radās caur ailēm, logiem un durvīm paaugstinātu termisko tiltu rezultātā, renovēta un pilnveidota ventilācijas sistēma. Kopējās būvdarbu izmaksas būs 199 111,83 EUR (ar PVN), no kurām attiecināmās izmaksas veidos 50 067.01 EUR t.sk. KPFI finansējums 85% no šīm izmaksām.

Aija Sannikova, projekta vadītāja

kpfi

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022