• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Tautas namā nosvinēta pusgadsimta jubileja

FaceBook  

"Patiesībā viss ir tik vienkārši - Viens silts vārds ir pietiekami, lai pretim vēl siltāku dabūtu. Atvērt durvis uz prieku, pavisam niecīgu dzirkstelīti zem savām debesīm iekurināt tā, lai atnāktu sasildīties tie, kuriem logā nav gaismas. Patiesībā viss ir ļoti vienkārši, ja dzīvo ar prieku." Ar šādiem pārdomu pilniem vārdiem 25.oktobrī Ozolaines pagastā tika iesākts svinīgais pasākums, kas veltīts Tautas nama pusgadsimta pastāvēšanai.
gaisma 50 gadu garum 68 20141026 1113377461

Jubilejas pasākumu vadīja Ozolaines pagasta jaunatnes lietu speciāliste Leila Rasima un pagasta pārvaldnieks - Edgars Blinovs. Šajā tautas namā 50 gadu garumā ir strādājuši kopumā vairāk nekā 20 kluba vadītāji un gatavojoties svētkiem tika apzināti gandrīz visi, daudzi no viņiem atrada iespēju arī ierasties. Svinīgajā daļā bijušiem kluba vadītājiem tika izteiktas pateicības par ieguldījumu tautas tradīciju kopšanā un kultūras mantojuma saglabāšanā svinot Ozolaines pagasta TN 50 gadu jubileju. Un tie ir:
Kirjana Šabanova
Viktors Filatovs
Nadežda Riskulova
Helēna Rakicka
Gaļina Filippova
Anna Tarakanova
Sergejs Terentjevs
Vera Jerjomina
Vasīlijs Dauguļs
Valentīna Laizāne
Aleksandrs Mališevs
Svetlana Bogdanova
Antoņina Dzene
Maruta Batare
Sandra Kaša
Veronika Lazareva
Nadzežda Kovalevska

Ar savu klātbūtni mūs pagodināja daudzi ciemiņi. Rēzeknes novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Ināra Pleikšne sveicot jubilejā uzsvērusi, ka liela nozīme ir kultūras dzīvei, jo tā ir tā vieta, kur cilvēki var sanākt kopā, lai atpūties un izpriecāties. Savukārt Lendžu Tautas nama deju kolektīvs "Ūdzeņa", kopā ar Pušas pagasta TN līnījdejotājiem patīkami pārsteidza visus klātesošus ar savām dejām. Rēzeknes augstskolas deju specialitātes studentes savu oriģinālo apsveikuma priekšnesumu izdomāja un uzjautrināja rādot kustības caur audumu.

Viena no lielākajām atbalstītājām gandrīz visos TN pasākumos ir mūsu neaizvietojamā Liepu pamatskola un arī mūsu dārziņš "Jāņtārpiņš", kurš šobrīd iegūst jaunu ārējo apveidu, vienmēr ir pretimnākošs un atbalsta mūs.

Jāatgādina, ka Ozolaines pagasta klubs par Tautas namu kļuva 2012.gada 1.oktobrī. Visus iepriekšējus gadus ēkas oficiālais statuss bija pagasta klubs, vai „Sovoza Aleksandra Matrosova" klubs. Pasākuma sākumā, pēc pārvaldes vadītāja svinīgās runas, tika demonstrēta speciāli sagatavota dokumentālā filma "Gaisma 50 gadu garumā", kuras režisors un idejas autors bija E.Blinovs, tehniski, režisora fantāzijas realizējis A.Vītols.

Ozolaines pagasta jauniešu organizācija, kura sevi sauc par "OzO" grupu, bija sarūpējusi video sveicienu, ar vēlējumiem pagasta tautas namam pastāvēt vēl ilgus gadus. Folkloras kopa "Zeiļe", kura Ozolaines pagasta Tautas namā darbojas jau 13.gadus un vokālais ansamblis "Nadežda", kas pastāv jau 8.gadus, veltīja īpašas dziesmas un siltus apsveikuma vārdus.

Pirmās daļas noslēgumā, folkloras kopa "Zeile" un visi klātesošie nodziedāja Ozolaines pagasta himnu.

Pasākuma otrajā daļā ikviens tika aicināts palikt uz balli. Par jautru mūziku rūpējās grupa Ginc&Es, kā arī OzO jaunieši bija parūpējušies par dažiem konkursiņiem. Ne bez uzmanības palika arī Ozolaines pagasta sarūpēta fotoizstāde, kura atspoguļoja kluba dzīvi, ikdienu un svētku brīžus laika posmā no 1964. gada līdz mūsdienām.

Katram viesim bija iespēja nofotografēties fotostūrīti, lai kluba, pagasta vēsturē atstātu ziņu par sevi, jo atmiņas ir kā kvēlojošas ogles, pie kurām joprojām sildāmies, kad liesmas jau gandrīz izdzisušas. Ir atmiņas, kuras laika nemitīgajā plūdumā nobāl un izgaist, taču ir tādas, kuras ir kopā ar mums visas dzīves garumā un ar katru dienu tās kļūst dzīvākas, nostalģiskākas.

Svētki ir aiz muguras, bet tie nevarētu notikt bez mūsu atbalstītājiem. Paldies Rēzeknes novada domei, uzņēmumam "Leax", restorānam "Rozālija", ziedu salonam "Latgales ziedi", kinoteātrim "Silverscreen", kebabnīcai "Ausmeņa kebabs", apdrošināšanas firmai BTA, SIA "SPERO SK". Tāpat paldies mūsu palīgiem, OzO jauniešiem: Snežanai, Violetai, Anatolijam, Vitālijam un Dj Yakovam. Paldies arī Ozolaines pagasta pārvaldes kolektīvam.

Fotogalerija

Edgars Blinovs
Ozolaines pagasta pārvaldes vadītājs

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022