• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


„JĀŅTĀRPIŅŠ“ MAINA IZSKATU UN KVALITĀTI

FaceBook  

jtrpis maina izskatu un kvalitti  7 20141029 1466516706Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) projekta „Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai pirmsskolas izglītības iestādē „Jāņtārpiņš" " Nr. KPFI-15.3/156 ietvaros nu jau mēnesi, sākot no 2014.gada 29.septembri, Ozolaines pagasta Bekšu ciemā notiek vienkāršotās renovācijas darbi pirmsskolas izglītības iestādē „Jāņtārpiņš" .
Objektā būvdarbus veic SIA „ASKO AS" (reģistrācijas Nr.42403013960), kas Rēzeknes novadā ir labi pazīstams un atzīts būvuzņēmējs, bet būvdarbu tiešo norisi vada pieredzējis būvdarbu vadītājs Viktors Sidorovs. Mēneša laikā no būvdarbu uzsākšanas ir gandrīz pabeigta ēkas logu siltināšana un uzsākti fasādes un jumta siltināšanas darbi, ventilācijas renovācija.

Lai gan objekta renovācijas tehniskais risinājums nav sarežģīts, un finanšu izmaksu ziņā un būvdarbu apjomu ziņā objekts nav liels, tomēr jau uzsākot būvdarbus tika konstatēts, ka daži tehniskie risinājumi ir jāprecizē vai jāmaina, piemēram, jāprecizē ventilācijas sistēmas izbūves plānojums. Tāpēc oktobra mēneša būvdarbu sapulcēs tika spriests un rēķināts vai iespējamās izmaiņas ietekmēs projektā plānotos energoefektivitātes rādītājus – vai tiks nodrošināts oglekļa dioksīda emisijas samazinājumu vismaz 25505.43 kgCO2 gadā un panākts oglekļa dioksīda emisijas samazinājums vismaz 0,59 kgCO2/euro.

jtrpis maina izskatu un kvalitti  4 20141029 1726996039
Un protams būvdarbu norises laikā radās dažādi ierobežojumi PIL „Jāņtārpiņš" darbā, kas apgrūtināja tā ierasto darba ritmu trokšņu un mehānismu pielietojuma dēļ. Tāpēc, ņemot vērā autoruzrauga Lienes Līces (SIA „Projektēšanas birojs Austrumi") un būvuzrauga Ulda Stukļa (SIA „RS Property") priekšlikumus, projekts ierosināja, bet Rēzeknes novada pašvaldība atbalstīja bērnu pārvietošanu uz pagaidu telpām. Projekts ir pateicīgs visiem bērnu vecākiem, kuri ar sapratni uzņēma pārmaiņas, jo bērnu pārvietošana uz citām telpām bija nepieciešama vairāku apsvērumu dēļ. Viens no tiem bija ierobežojumi būvdarbiem bērnudārza darba laikā, kas nozīmīgi kavēja būvdarbu tempu jau pirmajā to izpildes mēnesī. Otrs svarīgākais aspekts – drošība. Lai gan jau uzsākot būvdarbus jautājums par bērnu un bērnudārza personāla drošību tika skatīts un apspriests vairākkārtīgi, kā arī notika nepārtraukta pasākumu kontrole būvobjektā, tomēr trokšņi un putekļi būvdarbos ir neatņemama sastāvdaļa un no tiem izvairīties pavisam nevar. Tāpēc, lai pēc iespējas nodrošinātu lielāku emocionālu un fizisku drošību nepieļaujot pat mazāko risku iestāšanos, pirmsskolas iestādes „Jāņtārpiņš" mazie apmeklētāji tika laipni sagaidīti plašās Ozolaines pagasta sociālās mājas telpās.
Būvdarbus „Jāņtārpiņā" plānots pabeigt nākamā gada janvārī. Realizētā projekta rezultātā tiks veikta ēkas fasādes un jumta pārseguma siltināšana, būtiski samazināti siltuma zudumi, kuri līdz šim radās caur ailēm, logiem un durvīm paaugstinātu termisko tiltu rezultātā, renovēta un pilnveidota ventilācijas sistēma. Kopējās būvdarbu izmaksas būs 199 111,83 EUR (ar PVN), no kurām attiecināmās izmaksas veidos 50 067.01 EUR t.sk. KPFI finansējums 85% no šīm izmaksām.

FOTOGALERIJA

Aija Sannikova,
projekta vadītāja

kpfi

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022