• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Sveicam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā!

FaceBook  

Prezidenta Ozols1990.gada 4.maijā demokrātiskās vēlēšanās tika ievēlēta LPSR Augstākā padome, kura, paužot tautas gribu, pieņēma deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”. Kopš tās dienas ir apritējis jau 31 gads. Daļa no mums šo notikumu atceras kā aculiecinieki, daļa sekoja līdzi notikumiem ar radio un citu plašsaziņas līdzekļu palīdzību. No otras puses, sava mūža trīsdesmitgadē un jaunāki ir tie cilvēki, kas notikušo var piedzīvot tikai caur citu stāstiem, grāmatām, dokumentālajām filmām televīzijā, internetā un citur. Tātad, ar katru gadu mazāk paliek to, kas dzīvoja tajā laikā un glabā stāstus savā atmiņā, bet vairāk to, kuriem šie notikumi ir vēsture bez personīgām atmiņām, emocijām, sajūtām.


Jau vairākus gadus mūsu valstī ir ieviesta, un, droši var teikt, ka arī nostiprinājusies tradīcija šo svarīgo dienu svinēt pie balti saklātiem galdiem, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu dēvējot par Baltā galdauta svētkiem.
Arī Ozolaines pagasta pārvalde aicina mūsu iedzīvotājus neaizmirst par svarīgajiem 1990.gada notikumiem, un 4.maijā ikviens ir aicināts savā saimē sanākt pie svētku galda, kas pārklāts ar baltu galdautu. Un galvenais - neaizmirst sanākšanas iemeslu un svinēt mums doto iespēju dzīvot brīvā, neatkarīgā un demokrātiskā valstī.
Pirms 4 gadiem valsts prezidents Raimonds Vējonis Bekšu ciemā iestādīja ozolu. Turpināsim šo tradīciju Ozolaines pagastā un arī savā sētā iestādīsim koku par godu mūsu zemei! Saules mūžu Latvijai!
Savu novēlējumu, zīmējumu Latvijai vai bildi, kā tava saime godina 4.maiju, iestādot koku vai kā savādāk, droši sūti uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai uz tālruņa numuru 25127340. Veidosim atmiņas kopā!

 

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022