• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pavasaris Ozolaines PII "Jāņtārpiņš"

FaceBook  

742adf42 15e9 4bb2 aacf b77281e709f9

Marts ir pirmais pavasara mēnesis, kuru bērni vienmēr gaida ar nepacietību. Šogad marts mūs iepriecināja gan ar pavasara saulīti, gan pirmajām sniegpulkstenītēm, gan ar sniega vētrām un salu. Pavasaris, kad mostas visa daba, ir bērnu darbīgais laiks. “Taurenīšu” grupas bērniem nemaz nav laika sēdēt grupiņā, jo pagalmā ir tik daudz darāmā. Jāatrod pirmās pavasara pazīmes, jāaizdambē mazā tērcīte, kas tek gar nojumes galu, kamēr kūst sniegi, jāpagūst izpētīt sniegpulkstenīšu mazie, trauslie ziediņi, jāsagaida gājputni, jāapskata koku pumpuri un jāsagatavojas Lieldienām.

28fdf2dd 8ae8 4bcd 80af 05a8c3eb659b
Mēneša sākumā kopā ar bērniem devāmies tālākā pastaigā pa mūsu ciematu ar nolūku apskatīt dažādus kokus. Iepazināmies ar 15 dažādiem kokiem. Bērni stāstīja par koku dažādām atšķirībām, taču neviens nezināja, kurš koks izplaukst visagrāk. Nolēmām veikt eksperimentu. Salauzām koku zarus un salikām tos ūdenī. Katram zaram pielikām klāt koka nosaukumu. Un sākām gaidīt rezultātu. Lai gaidīšanas process būtu interesantāks, izdomājām izveidot vērojumu grāmatu, kurā novērojumi tika atspoguļoti zīmējumu veidā. Bērni zīmēja zarus ar pirmajiem piebriedušajiem pumpuriem, ar mazām lapiņām, ar lielākām un pavisam lielām lapām, ar ziedkopām, ar pūpoliem, ar bērzu spurdzēm. Pats pirmais mums izplauka ceriņu zars, tad bērzs un vītols. Ļoti ilgi gaidījām izplaukstam kastani, bet ozols vēl līdz šodienai nav izplaucis. Kļava un pīlādzis mūs iepriecināja arī ar ziediem. Grāmatas veidojām visu mēnesi. Tās varēs papildināt arī aprīlī.
6c0b995d 9be9 4135 8e35 f984e852f7ea

Lieldienām izgatavojām olas no siena un izrotājām ar tām ābeļdārzu. Iesējām zālīti, gatavojām dažādus cālēnus, zaķēnus, gatavojām rotājumus grupiņai un mācījāmies Lieldienu rotaļas, kā arī iešūpojām pagasta lielās šūpoles.

Vija Terentjeva un Diana Čistjakova
Ozolaines PII “Jāņtārpiņš” grupas “Taurenītis” skolotājas

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022