• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Izzināsim Ozolaines ēdienu tradīcijas

FaceBook  

VKKF

Ēdieni, kas atšķir vienas vietas iedzīvotājus no citas un ar to saistītās tradīcijas, ir arī daļa no nemateriālā kultūras mantojuma. Lai sekmētu Ozolaines pagasta kulinārā mantojuma tradīciju popularizēšanu un tālāknodošanu – senās un unikālās receptes, pagastā tiks rīkota ekspedīcija ,,Senču ēdienu tradīcijas Ozolainē’’, kas plānojas jau vasarā.
Projekts paredz ekspedīciju 6 dienu garumā, apmeklējot saimnieces pagasta vairākos ciemos: Kampišķu, Gaiduļu, Runču, Bekšu, Balbišu un Dreimaņu. Ekspedīcijā būs iesaistīti pagasta jaunieši, kuriem šī tēma ir saistoša, ir griba uzzināt jaunu informāciju, gūt prasmes šajā jomā. Ekspedīcijā dalībnieki dosies ar velosipēdiem, kas būs vēl viens izaicinājums, dienā veicot vairākus kilometrus un pārvarot grūtības.

Rezultātā plānots apkopot 20 - 24 stāstus kopā ar receptēm gan pierakstos, gan vizuālajā materiālā – videoīsfilmā un izvietot Ozolaines pagasta interneta mājas lapā, sociālajos tīklos, kā arī iesniegt biedrības ,,Latgales kulinārā mantojuma centrs” portālā www.kulinaraismantojums.lv.
Iepriekš nosauktās aktivitātes tiks īstenotas projekta ,,Ekspedīcija ,,Senču ēdienu tradīcijas Ozolainē”” ietvaros, kuru šogad ir atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds. Jāteic, ka tas būs tikai sākums, jo nākamais solis ir doma par ēdienu tradīcijām Ozolaines pagastā, piesaistot arī Maltas apvienības pārējos pagastus, izdot grāmatu.

Inga Čekša-Ratniece
Projektu vadītāja

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022