• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Noslēdzies Ozolaines PII "Jāņtārpiņš" projekts "No sēklas līdz auglim"

FaceBook  

ozolaines pii jtrpis projekts no sklas ldz auglim 12 20200924 1054592050

Ozolaines PII “Jāņtārpiņš” tikko noslēdzās projekts ‘’No sēklas līdz auglim’’, kurš ilga veselus četrus mēnešus (no maija līdz septembrim).

ozolaines pii jtrpis projekts no sklas ldz auglim 8 20200924 1962743766
IIzmantojot jauno kompetenču pieeju mācību saturā, pavasarī radās doma izveidot bērnu dārza teritorijā izmēģinājumu lauciņu, kurā bērni visu vasaru varētu patstāvīgi darboties. Vadītāja iegādājās bērniem atbilstošu un drošu dārza inventāru, dažādas puķu un augu sēklas, sīpolus, kā arī kastes, podus, grozus sēšanai un stādīšanai. Tad arī sākās lielie sagatavošanās darbi. Bērni un skolotāja ar ķerru saveda zemi, sabēra to kastēs, kārtīgi salaistīja un ķērās pie stādīšanas un sēšanas. Mēs iesējām salātus, redīsus, gurķus, zirņus, pupiņas, dažādas puķes, iestādījām sīpolus, kartupeļus un tomātu stādus. Katrai kastei tika pielikta zīmīte ar uzrakstu, kas tur aug, lai varētu vērot, cik ātri izdīgst sēklas, kā izskatās sadīgušie asniņi utt. Bērniem katru dienu vajadzēja rūpēties par iestādīto dārzu: laistīt, ravēt, piesiet, nolasīt kaitēkļus un sausās lapas, nogriez noziedējušos ziedus, kā arī regulāri novākt izaugušo ražu. Novāktos dārzeņus tūlīt arī izlietojām, gatavojot salātus vai apēdot uz vietas. Pašu izaudzētos dārzeņus mēs mērījām, svērām, salīdzinājām pēc lieluma, krāsas, formas, smaržas, garšas, kā arī ievācām no tiem sēklas, lai nākošgad atkal varēt iesēt dārzā.
Šādā veidā darbojoties, mēs bērniem attīstām caurviju prasmes, vērtības un tikumus. Bērni ir gandarīti par to, ka paši var izsekot augšanas procesu no sēklas līdz auglim, vērojot, salīdzinot un eksperimentējot.

ozolaines pii jtrpis projekts no sklas ldz auglim 1 20200924 1049341285

FOTOGALERIJA

Vija Terentjeva
Ozolaines pirmskolas izglītības iestādes "Jāņtārpiņš" skolotāja

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022