• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ozolaines tautas namā būs sociālā atbalsta un pašapkalpošanās prasmju telpa

FaceBook  

Jau nākamā gada sākumā Ozolaines Tautas nama telpās Bekšos durvis vērs sociālā atbalsta un pašapkalpošanās prasmju telpa. Tajā atradīsies virtuve, kas būs aprīkota ar nepieciešamajām mēbelēm un elektroprecēm (elektriskā plīts virsma, elektriskā cepeškrāsns, ledusskapis, trauku mazgāšanas mašīna, virtuves kombains, elektriskā tējkanna), pieejami virtuves trauki un piederumi: katli un pannas, šķīvji, naži, dakšas, karotes un tējkarotes. Vieta tiks atvēlēta arī veļas mazgāšanai un šūšanai: veļas mazgājamā mašīna, veļas žāvētājs, šujmašīna, overloks, gludeklis un gludināmais dēlis.

Minētās iekārtas un piederumi tiks iegādāti Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansētās Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020.gadam apakšpasākuma „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” apstiprinātā projekta Nr.19-01-AL15-A019.2203-000004 ,,Sociālā atbalsta un pašapkalpošanās prasmju telpa Ozolaines Tautas namā” ietvaros. Projekta kopējā summa ir 9429,21 EUR, no kuriem ir 8486,29 EUR jeb 90% finansēs iepriekš nosauktā programma, atlikušos 10% jeb 942,92 EUR līdzfinansēs pašvaldība.
Mērķis ir izveidot Ozolaines Tautas namā pašapkalpošanās prasmju telpu sociālo atbalsta pakalpojumu nodrošināšanai, palīdzot mazaizsargātām iedzīvotāju grupām. Tādējādi projekta mērķgrupa ir bērni, jaunieši, seniori, sociālā riska grupas (maznodrošinātās un trūcīgas personas, personas krīzes situācijās), citas iedzīvotāju kategorijas.
Projekts ne vien ir būtisks Ozolaines pagasta iedzīvotājiem, jo tas gan veicinās pašapkalpošanās prasmes, gan nodrošinās iedzīvotājiem, kuriem tas nepieciešams, izmantot tādus sadzīves pakalpojumus kā veļas mazgāšanu, žāvēšanu, gludināšanu un apģērbu labošanu, bet visai Maltas pagastu apvienībai. Izveidotā sociālā atbalsta un pašapkalpošanās prasmju telpa būs pieejama apvienības visu pagastu iedzīvotājiem, jo tajā tiks rīkotas meistarklases un interešu pasākumi Latgales kulinārā mantojuma saglabāšanā, uz tām aicinot saimnieces no apvienības pagastiem, kas dalīsies ar savām receptēm.
Jāpiebilst, ka projekta īstenošana būs uzsākta 2019.gada 1.oktobrī, pielāgojot telpu un iepērkot vajadzīgo aprīkojumu.

Inga Čekša-Ratniece
Projektu vadītāja

LEADER logo

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022