• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Ozolaines Tautas namā ienākušas pavasara vēsmas

FaceBook  

sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 20 20190314 1960551270

Par pavasara tuvošanos vēsta daudz kas- gan saulīte, kas ar katru dienu spīd arvien spožāk, gan putni, kas jau agri rītos čivina un gājputni, kas pamazāk atgriežas mūsu pusē, gan tikpat kā nokusušais sniegs, tāpat arī asniņi un pirmie pavasara ziedi, kas, nebaidoties no iespējamā sala, jau pamazām kļūst manāmi košumdārzos. Tāpat par dabas atodu liecina arī tam raksturīgie svētki- un pirmie no tiem ir Starptautiskā sieviešu diena! Kā lai nesajūt pavasari, ja tieši šajās pirmajās kalendārā pavasara dienās ielās novērojama ziedu parāde ļaužu rokās, veikali pilni ar koši gailošiem tulpju klēpjiem un tikai 1 reizi gadā ir tā diena, kad dāmas sumina gan ģimenes kungi, gan kolēģi, gan, reizēm, pat vienkārši garāmgājēji... Un tieši šis sajūtu karuselis apliecina to, ka pavasaris ir klāt!!!

sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 10 20190314 1407101244

Arī Ozolaines Tautas namā šogad pavasari iezīmējām ar Sieviešu dienas svinībām, kas Latvijā joprojām ir ļoti iecienīti svētki. Tautas namu tērpām gadalaikam atbilstošās koši dzeltenās un pavasarīgi zaļās krāsās, to visu papildinot ar lieliem un maziem tulpju motīviem. Bet, kad ēka bija svinīgi uzposta, laiks bija sagaidīt arī pirmos īpašos ciemiņus...

sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 6 20190314 1873631019

Visu dienu Tautas nama foajē rosījās Daugavpils māksliniece Velta Loce un Krievijas aktieris Igors Vitkevičs, veidojot Veltas mākslas darbu izstādi. Bet stundu pirms pasākuma ēku piepildīja vēl lielāka un aktīvāka rosība, jo ciemos pie mums ieradās vesels pulks dziedātāju no Rēzeknes nacionālo biedrību kultūras nama. Diena bija „paskrējusi” nemanot un nu bija laiks satikt arī pasākuma apmeklētājus. Atbilstoši svētku reizei, ikviena dāma, kura ieradās pasākumā, tika sveikta ar mazu simbolisku dāvaniņu, kas tapusi Ozolaines Tautas nama čaklo rokdarbnieču rokās.

sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 34 20190314 1331924742

Bet turpinājumā daiļā dzimuma pārstāves un visi klātesošie saņēma muzikālu dāvanu- telpas pieskandināja Rēzeknes nacionālo biedrību kultūras nama kolektīvi- bērnu folkloras ansamblis „Zdravinka”, krievu folkloras koris „Ivušķi”, ukraiņu vokālais ansamblis „Vodograj”, kazaku dziesmu ansamblis „Lazorevij cvetok” un krievu vokālais ansamblis „Harmonija”. Koncertā stundas garumā izskanēja gan liriskas un aizkustinošas, gan jautras, noskaņojumu pacilājošas un humoristiskas dziesmas, bet acis priecēja kolektīvu daudzveidīgais vizuālais izskats. Arī ikviena kolektīva dāmas saņēma svētku sveicienu, kas darināts tepat, mūsu Tautas namā.

sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 81 20190314 1245605754
Koncerta noslēgumā vārds tika dots harizmātiskajai, talantīgajai, daudzpusīgajai un, neapšaubāmi, ļoti iedvesmojošajai sievietei- Veltai Locei. Tandēmā ar Krievijā pazīstamo aktieri Igoru Vitkeviču, Velta ieveda visus klātesošos savā sajūtu pasaulē, tēlaini atspoguļojot savu dzīvi no bērnības līdz pat sava sapņa piepildījumam- dziedāt, dejot un, visbeidzot, radīt skaistas lietas, kuru vidū viena no galvenajām, neapšaubāmi, ir gleznošana! Velta nevar lielīties ar prestižu izglītību mākslas jomā, vēl jo vairāk- speciālas izglītības viņai nemaz nav.

sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 103 20190314 1842950519

Taču šī apbrīnojamā sieviete ir pierādījums tam, ka reizēm nav nemaz svarīgi, kādas skolas solā esi sēdējis, cik stundas pavadījis, klausoties atzītu pedagogu teiktajā, jo- ja cilvēkam ir Dieva dots talants, tad dvēsele ir tā, kas vada roku un „top izlikta” uz audekla. Turklāt Velta ir piepildījusi savus sapņus un nodevusies mākslas pasaulei vien nepilnus 10 gadus, taču tik daudz pa šo īso laika posmu ir paveikusi- paspējusi padzīvot vairākās valstīs, atvērt savu galeriju Anglijā, kļūt par Latgales mākslinieku asociācijas biedru, izstādīt vairākas personālizstāds un izstādes kopā ar citiem māksliniekiem, sākusi dejot austrumu deju studijā „Juventa”, dzied Baltkrievijas kultūras centra ansamblī, nodarbojas ar pasākumu režiju un vadīšanu un ir pat kandidējusi Daugavpils domes priekšēdētāja amatam, bet pāri visam Veltā kūsā degsme, neizsīkstoša enerģija, pāri malām plūstošs dzīvesprieks un pozitīvisms. Pēc liriskā ievada, aicinājām visus klātesošos doties Tautas nama foajē, lai svinīgi atklātu izstādi! Māksliniecei pasniedzām lentīti ar izstādes nosaukumu „Mana dvēsele”, kas tika svinīgi pārgriezta, aicinot visus klātesošos doties baudīt to, kas ir aiz tās robežām. Izstādes apmeklētāju acis iemirdzējās sajūsmā no redzētā, jo gleznas pārsteidz ar savu gaumīgumu, krāšņo koloristiku, pozitīvo sižetu izvēli... Garām skrienot nav iespējams pamanīt visu, ko katra glezna sevī slēpj- vien apstājoties un aizkavējoties pie katra darba, arvien un arvien sanāk pamanīt vēl un vēl kādu detaļu, ko māksliniece savā kompozīcijā ir vēlējusies parādīt.

sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 26 20190314 1637521403

Neskaitāmi komplimenti un jautājumi, mākslinieces smaids un pavasara sajūta, ko telpās ienesa dzīvīgie dabas sižeti... Pati māksliniece smej- vietā, kur viņa atstāj gleznas un pēc tam dodas prom, tur paliek viņas dvēsele un īpaša aura, ko jūt izstādes apmeklētāji un telpu saimnieki. Arī Ozolaines pagastam no Veltas kundzes vienmēr paliks daļiņa no viņas dvēseles, jo izstādes atklāšanas laikā māksliniece uzdāvināja pagastam savu jaunāko darbu- Ozolaines pagasta skatu, ko savā atmiņā, prātā bija iemūžinājusi, pirmo reizi viesojoties Ozolaines Tautas namā Senioru Jaungada pasākumā. Ir vērts pieminēt, ka māksliniece savu darbu motīvus patur prātā un zīmē pēc redzes atmiņas. Tā arī notika šoreiz. 

sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 118 20190314 1189526063

Pēc iedvesmojošās vakara otrās daļas, aicinājām viesus pulcēties svinību zālē, ļauties dejotpriekam un izbaudīt dažādus pārsteigumus. Humoristisku programmu bija sagatavojušas Ozolaines Tautas nama senioru kluba „Uguntiņa” dalībnieces- Faina Gleizda uzstājās ar Jeļenas Stepaņenko humoristisko monologu „Krīze”, jokojot par to, kā pat krīzes laikā sievietei jābūt lieliskā formā un izskatā un kā to panākt, ja „makā svilpo vējš”. Savukārt Zinaīda Makarova un Gaļina Fillipova mēmajā skečā hiperbolizētā jeb pārspīlētā manierē izspēlēja šobrīd mūsdienu šovos bieži atspoguļoto pretstatu „Pilsētniece un lauciniece”. Tāpat skatītājiem bijām solījuši, ka šovakar būs iespēja iepazīt un skatīt mākslinieces Veltas Loces daudzpusīgo personību, tāpēc Veltas kundze lutināja skatītājus arī ar dziesmu un 2 dejām- „Austrumu deju” un „Uguns deju”, vēlreiz apliecinot savu sapņu piepildījumu un parādot visiem klātesošajiem to, ka sapņot un piepildīt savus sapņus nekad un nevienā vecumā nav par vēlu!!! Un nebeidzamais smaids Veltas sejā pierāda to, cik laimīgs cilvēks var justies, kad dvēsele ir radusi piepildījumu un ir atrasta sava „īstā vieta dzīvē”. Bet par vakara kulmināciju kļuva talantīgās Viktorijas Šelomijenko zelta putekļu šovs, kam vēl īpašāku izskatu piedeva trīspadsmitgadīgās meistarīgās mākslas vingrotājas Darinas Novikovas deja un triki.
sieviesu diena ozolaines tautas nam 08032019 136 20190314 1049737546

Lai arī 8.marta vakarā Ozolaines pagastā, tāpat kā daudzviet, plosījās negants vējš un spēcīgs lietus, radot oktobra-novembra mijai raksturīgu sajūtu, Ozolaines Tautas nama iekšpusē valdīja pavasaris dekoros, ziedos, cilvēku smaidos, krāšņajā izstādē, skanīgajās dziesmās un cilvēku noskaņojumā! Pavasari esam iezīmējuši un „tam nebūs vairs kur likties”. Pavasaris sirdīs nu ir uzplaucis un nepaspēsim ne attapties, kā tas uzplauks visā savā krāšņumā arī aiz mūsu logu rūtīm!
Ozolaines Tautas namā līdz pat aprīļa mēneša beigām būs apskatāma Veltas Loces mākslas darbu izstāde „Mana dvēsele”, tāpēc aicinām ikvienu mākslas un skaistu lietu baudītāju braukt, priecēt acis, iedvesmoties no mākslinieces dzīvesstāsta un ieraudzīt ko patiešām skaistu!!! Tautas nama telpas ir piepildījusi krāsu smarža un dzīvespriecīgi toņi, kas apliecina to, ka dzīve ir krāšņa un skaista, ja vien to vēlamies tādu redzēt. Un māksliniece vēlas!!!
Vēlreiz sakām lielu paldies visiem mūsu brīnišķīgajiem ciemiņiem- Rēzeknes nacionālo biedrību kultūras nama kolektīviem „Zdravinka”, „Ivušķi”, „Harmonija”, „Lazorevij cvetok” un „Vodograj”, māksliniecei Veltai Locei un aktierim Igoram Vitkevičam, šovu meistarei Viktorijai Šelomijenko un mākslas vingrotājai Darinai Novikovai, Ozolaines Tautas nama Rokdarbu pulciņam un senioru klubam „Uguntiņa” un visiem čaklajiem kolektīva rūķiem, kas pielika savu roku svētku radīšanā, kā arī visiem svētku pasākuma apmeklētājiem, kas izvēlējās šo dienu, šos svētkus svinēt kopā ar mums!
Lai brīnišķīgs visiem pavasaris!

FOTOGALERIJA

Santa Ostaša
Ozolaines Tautas nama vadītāja
Mob.: 25127340
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022