• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Par Ozolaines PII "Jāņtārpiņš" aktualitātēm 2019.gada sākumā

FaceBook  

cfa55041 94a7 4912 8189 fb0fa432c46b

Mūsu Ozolaines PII "Jāņtārpinš" jau vismaz 3 gadus pievērš lielāku uzmanību gan lietu un mantu taupīšanai, gan lietu otrreizējai izmantošanai. Skolotāji aktīvi vāc dažādas jau izmantotas lietas vai to detaļas, no tām pagatavo daudz ko interesantu bērnu nodarbēm un mācību nodarbībām. Janvārī aizguvām jaunu ideju- “Rotaļlietu maiņa”. Idejas būtība ir tāda, ka katrā mājā, kur ir bērni, kādā kastē noteikti stāv rotaļlietas, kas bērniem ir kļuvušas neinteresantas, bet ļoti iespējams, ka kāds cits sapņo tieši par tādu mantu. Otrkārt, nepērkot jaunas mantas, netiks tērēti resursi, finansiālie līdzekļi, ko varēs novirzīt citiem ģimenei svarīgiem mērķiem. Tā kā Ozolaines pirmsskolas izglītības iestādē "Jāņtārpiņš" programmas realizācija notiek divos pagastos, sākotnēji bijām plānojuši, ka abu iestāžu bērni satiksies kopā vienā bērnudārzā un tad arī apmainīsimies ar mantām. Taču gripas saslimšanas un dažādu citu šobrīd aktivizējušos vīrusu dēļ, nolēmām ideju rotaļlietu maiņai starp dārziņiem tomēr atlikt uz citu reizi!

Taču abās iestādēs jau iepriekš tika runāts ar bērniem un arī vecākiem par to, kāpēc būtu vajadzīgs mainīties ar mantām, tāpēc nolēmām šo ideju īstenot līdz galam. Tad nu 23. un 24. janvārī rotaļlietu maiņa katrā dārziņā tomēr notika. Kopā rotaļlietu maiņā piedalījās 31 bērns.
Ne tikai bērni ar nepacietību gaidīja šo pasākumu, bet, jāsaka, ka arī viņu vecāki. Jau vairākas dienas iepriekš tika bieži runāts par gaidāmo pasākumu. Skolotāja sagatavoja lielu kasti, kurā bērni ievietoja atnestās mantas un paši savā "pasē" ielika zīmodziņu. Daži bija atnesuši pat krietni vairāk mantas. Kamēr personāls šķiroja un izvietoja atnestās rotaļlietas, skolotāja kopā ar bērniem atcerējās dažādas dejas un dziesmas par rotaļlietām. Bet visvairāk bērni nepacietīgi gaidīja rotaļlietu saņemšanas brīdi. Saņemot mantas, atkal likām „pasē” zīmodziņus. Visa pasākuma laikā valdīja jautra, gaidpilna noskaņa. Bērni bija apmierināti par saņemtajām mantām.
Jāsaka, ka lēmums atdot savu mantu kādam citam, bērnam nav nemaz tik viegli pieņemams. Kāds zēns maiņas brīdī izvēlējās pats savu mantu, jo tā ir viņa. Te nelīdzēja sarunas par to, kāds ir šīs apmaiņas mērķis, taču pats puisēns bija ļoti apmierināts, ka nav jāšķiras no savas mantiņas. Savukārt bērni, kuri atnesa savas mantas, bet uz pasākumu slimības dēļ neieradās, varēs paņemt sev kādu mantiņu no tām, kuras palika pāri.
Pasākums gan bērniem, gan personālam sagādāja pozitīvas emocijas. Kolektīvā nolēmām, ka pēc kāda laika noteikti atkārtosim šo akciju, dodot katrai rotaļlietai otru īpašo dzīvi un bērniem jaunu prieku, vienlaikus ieekonomējot ģimenes budžetu un neaizņemot lieku vietu mājās.

Valentīna Mališeva
Ozolaines Pirmsskolas izglītības iestādes „Jāņtārpiņš” vadītāja
Mob.:28635261
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022