• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


"Vēstures brīži", jeb Ozolaines pagastam - 80!

FaceBook  

avize

2019.gads Ozolaines pagastam ir jubilejas gads! Kopš brīža, kad Ozolaines pagasts 1939.gadā tika atdalīts no Ozolmuižas pagasta ir pagājuši 80.gadi! Par godu šim notikumam Ozolaines pagasta pārvalde gatavo vairākus projektus, kā arī visa gada garumā bezmaksas informatīvajā izdevumā OZOLAINE.LV ievieš jaunu rubriku—”Vēstures brīži”. Šajā rubrikā mēģināsim izstāstīt vecus stāstus un atspoguļot kādus senus rakstus, par notikumiem Ozolaines pagastā, ko vietējā un valsts prese kādreiz ir rakstījusi savos informatīvajos izdevumos. Varbūt kādam mūsu nopublicētie stāsti palīdzēs atcerēties gan šos notikumus, gan arī citus, tāpēc, ja arī Jums ir kāds stāsts no dzīves Ozolaines pagastā, ko vēlaties izstāstīt citiem, mēs labpāt to nopublicēsim informatīvajā izdevumā OZOLAINE.LV. Priecāsimies, ja stāstu varēsiet papildināt arī ar vecajām fotogrāfijām, jo bez vēstures nav nākotnes un mūsu jaunajām paaudzēm ir jāzina savas dzimtas vietas un senču vēsture!

Filma 

Ozolaines pagasta karte 1920-1940.g.

Ozolaines pagasta karte 1900.g.

G.Medvedeva

Atsaucaties Ozolaines pagasta vēstures liecinieki!
Pēc Valsts arhīva datiem, šogad aprit 80 gadi, kopš Ozolaines pagasts ir radies. 2019.gada 10.augustā notiks Ozolaines pagasta svētku svinības, kam gatavojamies jau tagad. Jubilejas gada ietvaros vēlamies uzrunāt esošos un bijušos Ozolaines pagasta iedzīvotājus, kam ir kāda interesanta informācija, fotogrāfijas par pagastu, video materiāli, kāda taustāma vēsturiska lieta, interesants atgadījums vai stāsts (iz vēstures, sadzīves, dabas, personālijām, pasākumiem, notikumiem, kolhoza laikiem, darba vietām, putnu/cūku fermām un visām citām jomām), lūdzam informēt par to mūs, lai kopīgiem spēkiem taptu interesanta filma un jubilejas avīze. Sazināties ar Ozolaines pagasta pārvaldi var zvanot: T.: 646 40171 vai rakstot uz epastu- Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Lai top dzeja, par godu pagastam!
2019.gads Ozolaines pagastam ir īpašs- tieši šogad pagasts svinēs savu 80 gadu jubileju! Aicinām ļauties lirikai un sevī atklāt dzejnieku talantu- uzrakstot dzejoli savam pagastam! Dzejoļus var iesniegt personīgi Ozolaines Tautas namā, bibiotēkā vai pagasta pārvaldē vai arī atsūtīt elektroniski- Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..
Visus dzejoļus publicēsim Ozolaines pagasta jubilejas avīzē, bet, mūsuprāt, labākos darbus sumināsimun apbalvosim Ozolaines pagasta svēku ietvaros 10.augustā! Iesaisties!

Atbalstīts pagasta pārvaldes projekts “Ozolaines pagasta laika zīmes.”

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022