• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


OZOLZEME – AR SIRDI RĒZEKNES NOVADĀ

FaceBook  

Ar sirdi RN 4

Pašā vasaras pilnbriedā, no š.g. 9. līdz 11.augustam Ozolaines pagasta pārvalde rīkoja neformālās apmācības “OZOLZEME – AR SIRDI RĒZEKNES NOVADĀ” ar mērķi atbalstīt jauniešu izziņas darbību un aktivitātes savas dzīves telpas, novada vides bagātību izzināšanā, veicinot atbildīgu attieksmi pret dabas resursiem un veidotu izpratni par vides kā viena no ilgtspējīgas attīstības aspektiem nozīmi.
Apmācību ietvaros tika organizētas dažādas aktivitātes, lai veicinātu jauniešu izziņas darbību un aktivitātes savas dzīves telpas, novada vides bagātību izzināšanā, sekmētu atbildīgu attieksmi pret dabas resursiem un veidotu izpratni par vides kā viena no ilgtspējīgas attīstības aspektiem nozīmi.

Ar sirdi RN 1

Tā, ekskursijas “Rēzeknes novada dabas resursu bagātības” ietvaros, jaunieši piedalījās interaktīvā Lubāna mitrāja kompleksa vides izziņas pasākumā, kura laikā notika vides faktu spēle, orientēšanās, putnu vērošana, Teirumnīku purva takas izziņas pārgājiens un apmeklēja Pērtnieku karjeru, kur guva priekšstatus par derīgo izrakteņu iegūšanas procesu, cilvēka un vides mijiedarbību, apskatīja zivju dīķus un zivju produkcijas ražošanas cehu.
Ozolaines pagasta ūdenstilpņu izpētes ekspedīcijas laikā jaunieši ne vien iepazinās ar ūdenstilpnēm raksturīgam ekosistēmām, bet arī apguva prasmi braukt ar SUP dēļiem.
Ar sirdi RN 2

Apmācību laikā bērniem un jauniešiem tika piedāvātas katra interesēm atbilstošas radošās darbnīcas un meistarklases: papīra pārstrāde; sporta aktivitātes; dekoru izgatavošana no pieejamajiem otrreizējās pārstrādes materiāliem, dabas materiāliem; veselīgu uzkodu un dzērienu pagatavošana; ekoloģisku kosmētikas līdzekļu izgatavošana u.tml.
Ar sirdi RN 3

Turpinot iesāktās dzimtā novada izzināšanas aktivitātes un sagaidot Latvijas 100 - gadi, Ozolaines pagasta pārvalde aicina bērnus un jauniešus vecumā no 7 līdz 18 gadiem piedalīties radošo darbu konkursā “OZOLZEME – AR SIRDI RĒZEKNES NOVADĀ”.
Konkursa radošos darbus (zīmējumi, instalācijas, vides objekti utml.) var iesniegt Ozolaines tautas namā vai pagasta pārvaldē līdz 12.11.2018. ar norādi “OZOLZEME – AR SIRDI RĒZEKNES NOVADĀ”. Iesniegtie darbi veidos tematisku izstādi Ozolaines pagasta pārvaldes ēkā. Labākie 3 autori, kurus noteiks izstādes apmeklētāju balsojums, saņems veicināšanas balvas. (Iesniedzot darbus lūdzam norādīt autora vārdu, uzvārdu, kontakttālruni).

Ilga Smane
Ozolaines pagasta pārvaldes
Projektu vadītāja
Tālr. 64640424
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

AFIŠA

 MA2

kontakti

AVIZE

 facebook logo  instagram twitter logo dr lv youtube logo

Aptaujas reuzltati

Identitātes Grāmata 2021


OZOLAINES KARTE


Gramatas Kampishki



 muza logo


 

zirgi beksos




VPG Ambient 
 
 

Cookies

Copyright (c) Ozolaines pagasta pārvalde 2022